Σόιμπλε: "Άδειασε" τον υπουργό Οικονομίας μετά τα περί πτώχευσης της Ελλάδας

Σόιμπλε: Άδειασε τον υπουργό Οικονομίας μετά τα περί πτώχευσης της ΕλλάδαςΔε λέει να κοπάσει η πολιτική θύελλα στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου της Γερμανίας...Άνγκελα Μέρκελ, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στηλιτεύει τον συνάδελφό του υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, που προκάλεσε πανικό στις αγορές, κάνοντας λόγο για χρεοκοπία της Ελλάδας.

«Με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές της Καγκελαρίας, ο υπουργός Οικονομικών είναι αρμόδιος για θέματα που αφορούν το ευρώ» ξεκαθαρίζει ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag.


«Στη δημοκρατία προέχει η ελευθερία της έκφρασης. Όμως στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρμόδιος για την οικονομική πολιτική είναι ο υπουργός Οικονομικών» προσθέτει, απευθυνόμενος στον Φιλελεύθερο υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα, με άρθρο του στο γερμανικό Τύπο, υποστήριξε ότι η συντεταγμένη πτώχευση μπορεί να είναι μια λύση για την Ελλάδα.

Τονίζει επίσης ότι «δεν μπορεί να φανταστεί το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) να συγκυβερνά με ένα ευρω-σκεπτικιστικό κόμμα».

Οι δηλώσεις του Ρέσλερ έριξαν λάδι στη φωτιά των ευρωπαϊκών αγορών και χρειάστηκε η παρέμβαση της Μέρκελ για να αποκλιμακωθεί η κρίση.