Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Καραγκιοζιλίκια! ... τώρα μιλάνε για Φ.Π.Α ... “Ασανσέρ”


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός


Οι κυβερνώντες μέρα με την ημέρα εκτός από ανίκανοι αποδεικνύονται και ηλίθιοι!
Ο β’ αντιπρόεδρος και γνωστός “κωλοτούμπας” δείχνει πλέον καθαρά να μην ξέρει τι του γίνεται μια και επιβάλει στα τρόφιμα τετράμηνο Φ.Π.Α 23%!... Καραγκιοζιλίκια! ...
λες και δεν ξέρουμε πως σε αυτή την πολύπαθη χώρα ότι ανεβαίνει δεν ξανακατατεβαίνει!
Θυμηθείτε τις κατά καιρούς ανατιμήσεις στα καύσιμα με το πρόσχημα των αυξήσεων του πετρελαίου και οι οποίες όταν υποχωρούσαν ... ποτέ δεν μειωνόταν!!! Αντιθέτως στα διάφορα σκαμπανεβάσματα των τιμών αυτοί πάντα έκαναν και άλλες αυξήσεις!
Τώρα μιλάνε για Φ.Π.Α “ασανσέρ” δηλ. για τους τουρίστες στα ξενοδοχεία θα ισχύει το 13% ενώ για εμάς τους ντόπιους "Ιθαγενείς" που .......
είμαστε “Λεφτάδες” θα ισχύει το 23%!!!
Ακούμε επίσης ότι στα καταστήματα που προσφέρουν έτοιμο φαγητό το 23% θα χρεώνεται αν το τρώμε εκεί ενώ αν το παίρνουμε σε πακέτο θα είναι 13%!!!
Όλα αυτά τα τραγελαφικά δείχνουν για άλλη μία φορά ότι οι άνθρωποι είναι υπόπτως "άσχετοι" και πολύ πολύ "επικίνδυνοι" και επιβάλλεται πλέον να τους στείλουμε μια ώρα αρχύτερα στο διάολο, περνώντας τους ενδεχομένως και από ειδικό δικαστήριο για την προδοσία και την αθλιότητα που επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια!!!
Όσο για τον “τετράμηνο” Φ.Π.Α υπάρχει λύση! .... να αγοράζουμε σε πακέτο και να έχουμε μαζί μας μια λαδόκολλα την οποία θα απλώνουμε σε ένα τραπέζι επιτόπου ... για να τρώμε πάνω! (όπως πριν από πενήντα χρόνια)
Ενώ στα ξενοδοχεία για να έχουμε την χρέωση 13% μία λύση υπάρχει …να το παίζουμε … “Αφγανοί” ... τουρίστες!!!

3 σχόλια:

 1. Να τι ήθελε τελικά η Μέρκελ !
  Να τρώνε οι Γερμανοί πιο φτηνό Gyros !
  Και ο Μπένι θα της κάνει το χατήρι..
  ____________________________________
  Τελικά η Μέρκελ δεν ήθελε το σπίτι των Καψαμπελοκοττάκηδων αλλά ήθελε απλά να μπορεί να τρώει ο Γερμανός τουρίστας φτηνό Souvlaki και Gyros... και ο Μπένι θα την εξυπηρετήσει βάζοντας 13% ΦΠΑ σε ότι καταλήγει στο στομάχι των λυγδιάρηδων ξένων και 23% ότι καταλήγει στο στομάχι των καλοφαγάδων Ελλήνων!

  Το γεγονός είναι παγκόσμιο φαινόμενο (sic!),
  όπως εξάλλου και το ΠΑΣΟΚ που μας κυβερνά...

  Διαβάστε να φρικάρετε:
  Η μετάταξη του ΦΠΑ στον τομέα της εστίασης από 1η Σεπτεμβρίου από 13% στο 23% ισχύει, αλλά θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις εξαγωγικού τουρισμού, ενώ επανεξετάζεται και στις δραστηριότητες όπου κυριαρχεί η πώληση τροφίμων, χωρίς αυτή να συνιστά εστίαση, είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος.

  Τα τουριστικά πακέτα all inclusive και η ημιδιατροφή από τουρίστες του εξωτερικού θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13% και όχι 23% !!!! διευκρίνιζε στέλεχος του υπουργείου.

  Δεν θα ισχύει όμως το ίδιο για Έλληνα τουρίστα που κλείσει το ίδιο πακέτο από το εσωτερικό, πρόσθεσε.....


  ΠΑΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ..ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ...
  Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΜΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΤΟ ΕΡΙΞΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ μάρκας GIORGOS.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό που έχει πάθει η "κυβέρνηση". ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ___________________
  ΕΝΑΙ ΑΞΙΟ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ...

  Αυτό έχει πάθει η "κυβέρνηση".
  Η ιστορία με την αύξηση του ΦΠΑ στον τομέα της εστίασης, με τις εξαιρέσεις που τη μια μέρα ανακοινώνονται και την επομένη ακυρώνονται, η ιστορία αυτή θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ ωραίο νούμερο στο "Μεγάλο μας Τσίρκο".

  Πόσος είναι ο ΦΠΑ στην τυρόπιτα; 13% αν το τυρί είναι από πρόβατο και 23% αν είναι από κατσίκι. Γιατί; Δεν ξέρω, έτσι αποφάσισε ο Βενιζέλος. Και στις πάστες; 23% αν τη φάτε εδώ και 13% αν την πάρετε στο χέρι. Μα στο χέρι την πάστα, θα πασαλειφτώ. Τι να σας πω κύριε. Αν μου τη σερβίρετε σε πιάτο και τη φάω όρθιος, θα πληρώσω 13 ή 23; 23 γιατί θα είστε μεσα στο κατάστημα. Αν βγω έξω; Κι έξω κύριε 23 θα πληρώσετε, γιατί για να πάρω το μαγαζί πλήρωσα και αέρα. Κι θα σας πληρώσω εγώ τον αέρα; Θα μου πληρώσετε τον αέρα της πάστας. Έχει αέρα η πάστα; Ναι, αλλιώς δεν θα είχε φουσκώσει.

  Αυτούς τους διαλόγους θα κάνουμε από την 1η Σεπτεμβρίου, που θα ισχύσει το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ του αντιπρωθυπουργού Βενιτσέλου (Βενιζέλος και Μπακατσέλος).

  Είναι τέτοια η σύγχιση της "κυβέρνησης", που αν κάποιος επισκέπτεται την Ελλάδα έχοντας κλείσει τα πάντα από το εξωτερικό, θα πληρώσει ΦΠΑ 13%. Ενώ αν τα κλείσει από δω, θα πληρώσει 23%!

  Του χρόνου θα κλείσω και τη βενζίνη του φουσκωτού από το εξωτερικό. Γιατί την πληρώνω εγώ και δεν την κάνω τράκα όπως κάποιοι άλλοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φόρος Προστιθέμενης Ανικανότητας..

  Ο τρόπος με τον οποίο το οικονομικό επιτελείο χειρίζεται το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στο 23% για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες εστίασης είναι ενδεικτικός της εικόνας παράλυσης που παρουσιάζει η κυβέρνηση. Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του μέτρου ουδείς γνωρίζει ποια προϊόντα θα επιβαρυνθούν με αυξημένο ΦΠΑ και ποια θα εξαιρεθούν, ούτε καν ο υπουργός Οικονομικών.

  Το λάθος ξεκίνησε από την ευκολία με την οποία η κυβέρνηση δέχθηκε έναντι της Τρόικας τη μετάταξη χιλιάδων ειδών πρώτης ανάγκης στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, χωρίς να συνυπολογίσει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στον τουρισμό αλλά και στον κλάδο της εστίασης, που είναι από τους πλέον παραδοσιακούς της ελληνικής οικονομίας.

  Τώρα ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί να διορθώσει ένα λάθος κάνοντας το επόμενο. Οπως ανακοίνωσε, θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τον εξαγωγικό τουρισμό, ώστε να μην επιβαρυνθεί το πακέτο που πληρώνουν οι ξένοι επισκέπτες.
  Η κίνηση αυτή είναι θετική καθώς σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αυξηθεί το κόστος του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αλλά δημιουργεί απίστευτες στρεβλώσεις στην αγορά καθώς οι ξένοι επισκέπτες ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος θα πληρώνουν χαμηλότερο ΦΠΑ για τις δαπάνες εστίασης έναντι των Ελλήνων επισκεπτών μίας ταβέρνας. Ο φορολογικός παραλογισμός της κυβέρνησης θα κοστίσει ακριβά στην οικονομία. Η αύξηση του ΦΠΑ αναμένεται να προκαλέσει νέο κύμα φοροδιαφυγής από τη μη έκδοση αποδείξεων ενώ η ύφεση θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν τελικώς τα έσοδα του Δημοσίου. Επικίνδυνοι πειραματισμοί σε μία περίοδο κατά την οποία η οικονομία δεν αντέχει άλλα λάθη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.