Με παγίδα οι Ταλιμπάν κατέρριψαν το αμερικανικό ελικόπτερο

Το αμερικανικό ελικόπτερο το οποίο συνετρίβη το Σάββατο στο Αφγανιστάν, σκοτώνοντας 30 αμερικανούς στρατιώτες, κατερρίφθη από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι έστησαν παγίδα στις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις διοχετεύοντάς τους μία εσφαλμένη πληροφορία, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο αφγανική κυβερνητική πηγή.

«Εχει επιβεβαιωθεί ότι το ελικόπτερο κατερρίφθη και ότι έπεσε σε παγίδα τοπικού διοικητή των Ταλιμπάν, του Κάρι Ταχίρ», δήλωσε η ίδια πηγή. Η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε ούτε από το ΝΑΤΟ, ούτε από τον αμερικανικό στρατό.

«Έδωσε εσφαλμένες πληροφορίες στους Αμερικανούς, λέγοντάς τους ότι υπάρχει σύσκεψη των Ταλιμπάν σε συγκρότημα κατοικιών. Εγνώριζε ποια διαδρομή θα ακολουθούσαν τα ελικόπτερα και...... έλαβε θέση με τους άνδρες του σε κάθε πλευρά της κοιλάδας», εξήγησε η αφγανική πηγή.

Όταν το ελικόπτερο έφθασε στη περιοχή δέχθηκε πυρά με ρουκέτες και «σύγχρονα» αντιαεροπορικά όπλα και κατερρίφθη, πρόσθεσε.

Το ελικόπτερο που μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού εκλήθη για να ενισχύσει τις αμερικανικές δυνάμεις οι οποίες επέδραμαν εναντίον του ύποπτου συγκροτήματος κατοικιών και βρέθηκαν αντιμέτωπες με 30 Ταλιμπάν, έναντι οκτώ, σύμφωνα με την εσφαλμένη πληροφορία που τούς είχε εσκεμμένα δοθεί.