Κα υπουργέ της Παιδείας, πρέπει να επέμβετε αμέσως.

Στο Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Σχολείων Λάρισας διενεργούνται αυτές τις ημέρες συνεντεύξεις διευθυντών σχολείων. Στη διαδικασία μετέχει ως υποψήφια διευθύντρια, πρώην διευθύντρια δημοτικού σχολείου, η οποία βρίσκεται σε παύση εδώ και δύο χρόνια, ύστερα από πόρισμα διενεργηθείσης ΕΔΕ για πλημμελή άσκηση καθηκόντων, δυσλειτουργία του σχολείου της, προβλήματα στις σχέσεις της με το Σύλλογο Γονέων και το Σύλλογο Διδασκόντων. Της έχει δε επιβληθεί τελεσίδικη πειθαρχική ποινή κράτησης αποδοχών ενάμιση μηνός. Η τοπική εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και η τοπική κοινωνία είχε ξεσηκωθεί για δυο χρόνια από τις ενέργειες της εν λόγω κυρίας. Πλήθος δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο από την αναστάτωση που επικρατούσε στο σχολείο της αλλά και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Έσυρε δε σε αλλεπάλληλες δίκες και προέβη σε πλήθος αγωγών συνδικαλιστές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Λάρισας, γονείς αλλά και δασκάλους του σχολείου της. Διακατέχεται όπως αποδείχτηκε από δικομανία αφού .......έχει προβεί σε μηνύσεις και αγωγές σε πάνω από 20 άτομα ως τώρα…

Η εν λόγω κυρία, παρ΄ ότι  ήταν στον πίνακα Προϊσταμένων Γραφείων Εκπαίδευσης και υπήρχε κενή θέση, ουδέποτε τοποθετήθηκε από το υπουργείο εξαιτίας των παραπάνω γεγονότων. Τώρα είναι και πάλι υποψήφια για διευθύντρια δημοτικού σχολείου !!! Μα είναι δυνατόν !! Είναι δυνατόν το πρόσωπο αυτό να μπορεί να μετέχει στη διαδικασία και να επιλεγεί εκ νέου διευθύντρια !!

Το Συμβούλιο Επιλογής είναι άτολμο και φοβισμένο για τη στάση του απέναντι στην περίπτωση. Φοβούνται μηνύσεις και άλλα. Παραιτήσεις επί παραιτήσεων γίνονται από τα μέλη του. Σήμερα (μπορεί και τις επόμενες ημέρες) το συμβούλιο δε συνεδριάζει για να συνεχίσει τις συνεντεύξεις των υποψηφίων.

Κυρία υπουργέ
Πρέπει επειγόντως να παρέμβετε. Αν όχι εσείς, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη.


Εκπαιδευτικοί