«Τι έλεος να δείξουμε;»

Γράφει η Φιλία Βαγιάκα

Στην Ιστορία της Ελλάδος έχουμε αναφορές και μαρτυρίες για την κατάχρηση εξουσίας των κυβερνώντων τη χώρα από τα βάθη της, έως σήμερα.

Πριν λίγους μήνες προσπάθησαν να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας οι κυβερνώντες, -λές και δεν κατανοούν ότι είναι μόνον διαχειριστές της-, για την επέκταση των γραμμών του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών και την προσπάθεια κατάχωσης ίσως του μοναδικού ιστορικού μνημείου, τον Βωμό του Ελέους.

Ευτυχώς για την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας, μια ομάδα Ελλήνων και αξίζει εδώ να αναφέρω τον αρχαιολόγο και εκδότη του περιοδικού ΙΧΩΡ, Ευάγγελο Μπεξή, τον Φυσικό Γιώργο Τσαγκρινό τον οποίο ...........ευχαριστούμε για την εξαιρετική ανάλυση του θέματος και την πληθώρα πληροφοριών που μας αναφέρει για το θέμα στο άρθρο του στο περιοδικό Τρίτο Μάτι στο τεύχος Απριλίου 2011, τη Μαρία Σγουρού και όλους εκείνους που με τα σώματά τους και την αποφασισμένη παρουσία τους δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η εγκληματική ενέργεια.

Βέβαια τίποτε δεν έχει τελειώσει, πρέπει να έχουν γνώση οι φύλακες.

Πόσες τέτοιες εγκληματικές πράξεις δεν έχουν γίνει στο πέρας του χρόνου εις βάρος της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας!

«Το έλεος είναι η ανώτερη μορφή Δικαίου και βάση της Δημοκρατίας», μας λέει ο Γ. Τσαγκρινός.

Και φτάνουμε στο δίλλημα, τι έλεος να δείξουμε σε όλους εκείνους που ξεπουλούν την Πατρίδα μας, που μας έχουν φέρει σε σημεία ανέχειας να ζούμε, προσπαθώντας να ισοπεδώσουν την αξιοπρέπεια και την τιμή μας.

Τι έλεος να δείξουμε σε όλους εκείνους που με τους χειρισμούς τους έφεραν την οικονομία της χώρας σε βάραθρο και έδωσαν λαβή στους άσπονδους φίλους και εταίρους μας να μας γελοιοποιούν και να μας χλευάζουν.

Εμάς τους Έλληνες όλα αυτά μας πειράζουν. Δεν το αντέχει η ύπαρξίς μας για έναν και μοναδικό λόγο που λέγεται, Πολιτισμός, αν είστε σε θέση να καταλάβετε τι σημαίνει ο όρος αυτός!

Σε ποιον θεό να σας αφήσουμε για να σας κρίνει και τι έλεος να σας δείξουμε;

Δεν δικαιούστε όσοι έχετε πράξει τα παραπάνω να ελπίζετε για τη σωτηρία της ψυχής σας. Κανονικά θα έπρεπε να σας πάρουμε και να σας ρίξουμε από το Σούνιο μπας και αγαλλιάσει η ψυχή του Περικλή και του Σόλωνα και όλων εκείνων που έφτασαν την ανθρώπινη ύπαρξη σε ανώτερη κλίμακα.

Θα σας αφήσουμε όμως να σας σχολιάζουν οι άλλοι υποτελείς ομοαίματοι σας και μακριά από εμάς. Γιατί θέλουμε τα όνειρά μας να γίνουν πραγματικότητα με ηθική, τιμή, αξιοπρέπεια.

Κλείνοντας παραθέτω τα λόγια του Θησέα προς τον κήρυκα από τη Θήβα για το «ποιος δυνάστης» κυβερνά την Αθήνα στην τραγωδία του Αισχύλου «Ικέτιδες».

«Πρώτα πρώτα ξένε, άρχισες το λόγο σου με ένα λάθος, όταν ζητάς δυνάστη εδώ. Η Πόλη αυτή δεν εξουσιάζεται από έναν άνδρα, είναι ελεύθερη. Εδώ κυβερνούν οι πολλοί που εναλλάσσονται στα αξιώματα χρόνο με το χρόνο».

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα