Οι (εξ)εγερμένοι της…σουίτας

Του Θανάση Νικολαΐδη
 
ΚΡΙΣΗ συνειδήσεων των βουλευτών μας; Οι προπηλακισμοί «απέδωσαν»; Έτσι κι αλλιώς…πετάγεται ο κ. Κ. Μητσοτάκης και αποπειράται να τους πάρει τη μπουκιά απ’ το στόμα. «Όχι» στα τζάμπα αυτοκίνητα και στην εξτρά αμοιβή από συμβούλια και επιτροπές, άντε και καμιά «εντυπωσιακή» παρακράτηση, ένα στιγμιαίο, ευκαιριακό και λυτρωτικό «ήμαρτον» και πάει τέλειωσε. Ανέπαφα τα υπόλοιπα (προνόμια) και...συναδέλφωση με τον λαό. Κάτω τα χέρια που μουντζώνουν, τέλος τα γιαούρτια που λερώνουν κι όλα νερό κι αλάτι…Αυτά θα σκέφθηκε ο άνθρωπος, τόλμησε 2-3 να τα προτείνει και τον κάρφωσαν με τη ρετσινιά του λαϊκιστή, του θύμισαν την…πριγκιπική του καταγωγή, τον έλουσαν με κατηγόριες.
ΔΕΝ πας για βουλευτής μόνο για τη «δόξα». Η εποχή μας των απαιτήσεων είναι σκληρή, σκληρός και ο αγώνας για την έδρα. Κι αν την........ κατακτήσεις, θυμήσου πως «το φυλάξαι τ’ αγαθά…» και πάρε τα μέτρα σου. Κι αν τιναχτείς απ’ την καρέκλα για να καπακώσεις κάποιον «αιρετικό», τότε έχεις κάνει το καθήκον σου. Ως άτομο (βουλευτής), ομάδα και συντεχνία. Τα προνόμια στήθηκαν για να αυξάνονται και να δυναμώνουν. Με βούλα και υπογραφή αυτών των ιδίων και χωρίς τσακωμούς και «ιδεολογικές» αναμετρήσεις. Αποζημίωση, συντάξεις, «αναδρομικά» (της ντροπής), κάτι για τα «τρέχοντα» και τα γηρατειά άνετα και εξασφαλισμένα. Τα εναπομείναντα ίχνη ενοχής διαχέονται στο κοινοβούλιο, η ντροπή «μισή ντροπή» κι όλα θα τα σβήσει ο χρόνος.
ΔΕΝ πρόλαβε να ρίξει την ατάκα του ο κ. Μητσοτάκης και (εξ)εγέρθηκαν οι…σοσιαλιστές. Πασόκοι και τ. προλετάριοι που ξέχασαν τη φτώχια τους, αλλά τη θυμούνται ως δεδομένο και προϋπόθεση για καριέρα πολιτικού. «Όχι πολλά στους βολεμένους και τους πρίγκιπες, ναι στα…φτωχόπαιδα, μη γίνουν όργανα πλουσίων και ισχυρών».
ΔΕΝ πρόλαβαν να ξανακαθίσουν οι (εξ)εγερμένοι και σηκώθηκε ο…πολύς Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο εκ Κομοτηνής ορμώμενος τ. ΟΝΝΕΔίτης πρόεδρος, που ως Υπουργός (Μεταφορών και Παιδείας) έθαψε τον επαρχιωτισμό (του) στις σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων της Ευρώπης.
ΑΣ «μιλήσουν» οι εφημερίδες της εποχής (ποιας εποχής; Πριν από δυο περ. χρόνια):
«Φτωχός, σεμνός και ταπεινός υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, εν μέσω οικονομικής κρίσης, αποφάσισε να το ρίξει λίγο έξω!!! Με τα  δικά μας λεφτά, των φορολογουμένων πολιτών, ταξίδεψε στο Παρίσι, όπου ξόδεψε 4.600€ για δυο βραδιές στη σουίτα του ξενοδοχείου «Four Seasons», 4.745€ για βόλτες στο Παρίσι με σούπερ λιμουζίνα, 1.025€ για αεροπορικό εισιτήριο της συζύγου του Γιούλης Παπαχρήστου, επειδή ταξίδεψε μία μέρα νωρίτερα. Φυσικά τον λογαριασμό τον έστειλε στο υπουργείο…»