Η προφητεία του Γ. Παπανδρέου, ότι «θα μας πάρουν με τις πέτρες…» βγαίνει αληθινή!

Γράφει ο Μαγια

Και να ήθελεν οι Αγανακτισμένοι πολίτες να υπονομεύσουν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της θα ήταν αδύνατον. Το έχουν κάνει ήδη οι πολιτικοί.
Ταράχτηκαν σφόδρα οι εκφραστές του διεφθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος εξουσίας, που οι πολίτες αρνούνται να …βολευτούν με την αδικία, τη φτώχεια και την ανεργία. Αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι και ταπεινωμένοι, που μερίδα διαδηλωτών γιουχάισαν βουλευτές. Αλλά δεν νοιώθουν ούτε προσβεβλημένοι, ούτε ταπεινωμένοι, που μαζί τα φάγανε (με τους κουμπάρους και τους κολλητούς), που πίνουν εις υγείαν των κορόιδων οι ληστές με τα λευκά κολάρα, που βγάζουν την Ελλάδα στον πλειστηριασμό.
Ολοι αυτοί, που οδήγησαν στην σύγχρονη ελληνική τραγωδία, που πάνε να σκοτώσουν τη χώρα για να.......
συνεχίσουν να κονομάνε οι τοκογλύφοι και τα παράσιτα δεν δικαιούνται να ομιλούν για Δημοκρατία.
Μια από τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας είναι να πληρώνουν τα βάρη όλοι ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Κι όμως την καταπατούν βάναυσα.
Ποιοι έβαλαν το πολίτευμα στο γύψο και τρομοκρατούν το λαό με εκβιασμούς και διλήμματα;
Τρομοκρατήθηκαν οι βουλευτές και δεν τρομοκρατούνται οι νέοι, μόλις άκουσαν ότι, ο πρώτος μισθός του νεοπροσλαμβανόμενου θα φτάνει το ιλιγγιώδες ποσό των 500 ευρώ;
«Θα μας πάρουν με τις πέτρες…» είχε πει, πριν από δυο χρόνια, ο Γ. Παπανδρέου, στον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, αναφερόμενος στην ανάγκη εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος από τα σκάνδαλα και τη διαφθορά. Η προφητεία του βγαίνει αληθινή. Ισως, αργότερα, έρθουν και οι πέτρες…