ΦΤΩΧΥΝΑΜΕ ΡΕΕΕΕ ….

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ
 
Πολλά λέγονται, πολλά γράφονται και περισσότερα, υπονοούνται ….
Γι αυτό όλο το συρφετό, που επί τριάντα χρόνια, λεηλατούσε τη χώρα, και ποδοπατούσε κάθε έννοια δημοκρατικής συνείδησης και χρηστής διαχείρισης.
Ένα απέραντο μπάχαλο η χώρα, και ο λαός, ο οποίος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αφυπνίστηκε σαστισμένος, μουδιασμένος και κάθετα απογοητευμένος, ΔΝΤ, Τρόικα, μνημόνια και άλλα μύρια δαιμόνια, τον έχουν ζώσει, και από παντού τον πιέζουν, τον πνίγουν, του  πριονίζουν βάναυσα κάθε ελπίδα, και σπέρνουν, μες τα όνειρα του, εφιαλτικά ζιζάνια.
Η χώρα λέει φτώχυνε, και από το κακό πάει στο χειρότερο, το χρέος της σε αναλογία, είναι το μεγαλύτερο στον .........κόσμο. Οι πρώην υπουργοί το άκουσαν αυτό η όχι ; Εάν όχι να τους το πούμε εμείς. Να το πούμε στον Μαντέλη, στον Τσοχατζόπουλο, στον Λαλιώτη ….
Να το πούμε στον Παυλόπουλο, στον (μονίμως μακάριο και ήρεμο) Αλογοσκούφη, στον Βουλγαράκη, που καμάρωνε από τηλεοράσεως για την … οφ σορ του ….
ΦΤΩΧΥΝΑΜΕ ΡΕΕΕΕΕ …. ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ;;;;……
Καθίστε όλοι σας, να τα κλωσάτε μπας και πολλαπλασιαστούν  …. Μαγκιά σας, αφού μας πιάσατε στον ύπνο, πουλώντας μας ΣΟΣΙΑΛΙΚΗ  σοσιαλησταράδες μου ….. και δημοκρατική αγωγή.
 Μαγκιά σας, και καλοφάγατε ….
Και βάλτε καλά τις ωτοασπίδες, γιατί κι από χαραμάδα ακόμα, θα ακούτε την απελπισμένη μας κραυγή, να φωνάζει . ΦΤΩΧΗΝΑΜΕ ΡΕΕΕΕ ……
Πως όμως ; Τι είναι αυτό που μας οδήγησε στη φτώχεια ; θα μας το πη αυτό κανείς ;
Μιάς και στο πανηγυράκι  που διεξαγεται μεσα στη Βουλή, κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να το πη, αφού και στις εξεταστικές τους, μένουν πάντα στην ίδια τάξη.
 Ιχνος ευθύνης για το Βατοπέδι.
Το Ολυμπιακό ακίνητο, έβγαλε φτερά και πέταξε μόνο του …. Ίχνος ουσιαστικής ευθύνης ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ  προσώπου για τα δομημένα ομόλογα, ανάξιο λόγου το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, η πώληση του ΟΤΕ,  και άκουσον – άκουσον η αγορά του «ΓΕΡΜΑΝΟΥ» νομίμως διεξαχθείσα και αυτή, ανάξιες λόγου οι μίζες, αποχρώσες ενδείξεις για το φαγοπότι στις προμήθειες οπλικών συστημάτων, υποβρυχίων, αεροπλάνων κ.λ.π.
Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου κερδήθηκε στο λαχείο .
Ανάξια λόγου, τα σκάνδαλα    στις αναθέσεις δημοσίων έργων, με εξαιρετικά υπερκοστολογημένα κόστη, στον γνωστό μεγάλο εργολάβο, και σ’ όλους τους άλλους εργολάβους, που ανέλαβαν  εργολαβικά ολοι τους, τον ενταφιασμό της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων .
Καμιά ευθύνη για τους χιλιάδες  διορισμούς, των κομματικών ημετέρων, που τώρα δεν ξέρουν τι να τους κάνουν .
Για την κατάντια της παιδείας, της υγείας και όλης της κοινωνικής δομής του τόπου, που χειρότερη δεν θα μπορούσε να ήταν .
Μια απέραντη αθλιότητα, μια απέραντη ληστρική επιδρομή, διαχρονική, που άρχισε σχεδόν τριάντα χρόνια πριν, με κεινο το «δωράκι» των 500 χιλιάδων, που ουσιαστικά το προέτρεψε, ο αλήστου μνήμης ……
Ένα απέραντα λεηλατημένο τοπίο, που για τους … θεατρώνες της Βουλής και τις εξεταστικές τους επιτροπές, ΟΥΔΕΝ ΤΟ ΜΕΜΠΤΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .
Παρόλα αυτά, εμείς φτωχύναμε .
Και ποιος επιτέλους φταίει γι αυτό ;  Μέχρι να μας το πουν, την νύφη την πληρώνουμε εμείς . Που έχει αυτό ξανακουστεί ;  Άλλος να κλέβει κι άλλος να την πληρώνει ….
Είναι και αυτό … αξεσουάρ της δημοκρατίας τους, όπως την κάνανε, με τους νόμους, που τους φτιάχνουν για να τους τοποθετούν στο απυρόβλητο …..
Και έτσι ότι μαλ…..ς  και αν κάνουν, ότι κι αν κλέψουν,  ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ  , και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Με μια απλή τροχαία παράβαση εμείς καλούμεθα να τιμωρηθούμε με τις προβλεπόμενες, μόνο για μας ποινές, και να πληρώσουμε το αναλογούν σ’ αυτές.
Αυτά τα λαμόγια που μας έφτασαν εδώ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ  ;;;
Μια περιουσία παρανόμως αποκτηθείσα, δεν θα δημευθεί ;;;;
Ένας κλέφτης πολίτικος, δεν θα τιμωρηθεί ;;;;
Αυτό το αίτημα θα πρέπει πλέον να μπει καθοριστικά μέσα στα συνθήματα διαμαρτυρίας μας, όλων όσων αγωνιζόμαστε καθημερινά πλέον στο Σύνταγμα και αλλού σε όλη την Ελλάδα …..
Δεν μπορεί όλοι αυτοί που έκλεψαν να εξακολουθούν, ταμπουρωμένοι  μέσα  στα κόμματα τους, να εξακολουθούν να το παίζουν τιμητές, και να κριτικάρουν τα πάντα …..
Το θράσος τους, συναγωνίζεται το μήκος του χεριού τους .
Και η φάτσα τους, που φιγουράρει συνεχώς, ώστε έκτος των άλλων να μας προκαλεί και αναγούλα …. Και έντονη στομαχική αλλά και ψυχική διαταραχή ….
ΦΤΩΧΥΝΑΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ …. ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΒΑΛΕ ΣΑΣ …….
ΛΥΣΙΑΣ