Μία πτήση που παραλίγο να άλλαζε την ιστορία του Β' Παγκόσμιου πολέμου

Η διαβόητη πτήση του Rudolf Hess στην Μεγάλη Βρετανία το 1941 ήταν σε γνώση του Αδόλφου Χίτλερ; Οι ιστορικοί πίστευαν ότι ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ναζιστικού Κόμματος ενεργούσε μόνος του. Όμως ο υπασπιστής του πρόσφατα αποκάλυψε ότι υπάρχουν γεγονότα που υποδηλώνουν το αντίθετο.Ο Hess είχε επιλέξει την ημερομηνία, της πτήσης την 10η Μαΐου του 1941, με τη βοήθεια ενός αστρολόγου, ο οποίος του είπε ότι τα αστέρια θα ήταν υπέρ του, εκείνη την ημέρα! Γύρω στις 6 μ.μ., Rudolf Hess απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Haunstetten κοντά στη βαυαρική πόλη του Augsburg.Ήταν ένας έμπειρος πιλότος.Πέταξε με το Messerschmitt του κάτω από το Ρήνο ποταμό, σε ολόκληρη την ολλανδική ακτή , τη Βόρεια Θάλασσα, προς τη Σκωτία και, μετά από πέντε ώρες πτήση, έπεσε με αλεξίπτωτο στο έδαφος κοντά στη Γλασκώβη...
Ένας εργάτης τον βρήκε. Είχε διάστρεμμα αστραγάλου . Εθνοφρουροί τον πήραν στη βάση τους, όπου τους είπε ότι χρειάζεται επειγόντως να μιλήσει με τον Δούκα του Χάμιλτον. 


Το επόμενο πρωί ο Hess καθόταν απέναντι από το Βρετανό αριστοκράτη, τον οποία είχε γνωρίσει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936 στο Βερολίνο.


Ο Hess είπε στον Χάμιλτον ότι βρισκόταν σε μια «αποστολή υπέρ της ανθρωπότητας» και ότι ο πόλεμος με τη Μεγάλη Βρετανία θα έπρεπε να τερματιστεί , έστω και αν η Γερμανία θα ήταν αναμφίβολα νικήτρια.