Χάκερς «χτύπησαν» το ΔΝΤ - Ανησυχία για κλοπή «ευαίσθητων» πληροφοριών

Χάκερς «χτύπησαν» το ΔΝΤ - Ανησυχία για κλοπή «ευαίσθητων» πληροφοριώνΤο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δέχθηκεκυβερνοεπίθεση πρόσφατα, η οποία ήταν ιδιαίτερα εξελιγμένη και ευρείας κλίμακας, χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι συνέπειές της, αναφέρουν οι New York Times. To Tαμείο ανακοίνωσε στα στελέχη και τους υπαλλήλους του ότι δέχτηκε επίθεση, την περασμένη Τετάρτη, χωρίς όμως να εκδόσει επίσημη ανακοίνωση. Αρκετοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για ιδιαίτερα σοβαρή παραβίαση ασφαλείας, η οποία έγινε τους τελευταίους μήνες, πριν ακόμα και από τη σύλληψη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν. Την Παρασκευή, ο Ντέιβιντ Χόλεϊ, εκπρόσωπος του Ταμείου αρνήθηκε να αναφέρει λεπτομέρειες για την επίθεση, λέγοντας ότι «ερευνούμε το συμβάν και το Ταμείο είναι πλήρως λειτουργικό».
Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι χάκερς ενδέχεται να απέκτησαν πρόσβαση σε οικονομικά δεδομένα πολλών χωρών, τα οποία κατέχει το Ταμείο, με τους ιθύνοντές του να μην έχουν ακριβή εικόνα της κατάστασης...

Ακόμα και η Παγκόσμια Τράπεζα, τα κεντρικά γραφεία της οποίας είναι κοντά σε αυτά του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, φοβούμενη τις επιπτώσεις της επίθεσης, έκοψε τη σύνδεσή της με το σύστημα του Ταμείου.

Είναι πολύ πιθανό, την επίθεση να πραγματοποίησαν οι γνωστοί Anonymous, όμως το Ταμείο, για ευνόητους λόγους δεν θέλησε να προχωρήσει σε αποκαλύψεις. Πολλές εταιρείες κρατούν μυστικές κυβερνοεπιθέσεις που δέχονται έτσι ώστε να μην κλονιστεί το προφίλ και η αξιοπιστία τους. 

Το ζήτημα είναι όμως, τι είδους πληροφορίες έχουν στα χέρια τους οι χάκερς που χτύπησαν το ταμείο, αφού κάποιες από αυτές, θα μπορούσαν να προκαλέσουν πολιτικό σεισμό, εάν δημοσιοποιηθούν. Ο χρόνος θα δείξει...



Newpost.gr