Τη Δημοκρατία υπονομεύουν τα λαμόγια και οι προστάτες τους…

Γράφει ο Καφενόβιος

Παλιά του τέχνη …κόσκινο για το διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, η κινδυνολογία. Αλλά εξοργίζει η θρασύτητα των ποικιλόχρωμων τζιτζιφιόγκων, που έσπευσαν να προσδώσουν στο ολιγόωρο μπλόκο στη Βουλή, από ομάδα διαδηλωτών του Συντάγματος, έως και χαρακτήρα αμφισβήτησης του δημοκρατικού πολιτεύματος!..
Μη γελάτε!...Δεν είναι τόσο αφελείς!... Γνωρίζουν τη βαθιά πίστη των Αγανακτισμένων στη Δημοκρατία! Τρέμουν, όμως, στη σκέψη ότι, αυτό το πρωτόγνωρο ρεύμα μπορεί να τους παρασύρει, αλλάζοντας σημαντικά τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.
Ετσι, άδραξαν την ευκαιρία για να επιτεθούν και να κατασυκοφαντήσουν τον εχθρό λαό, το καθημερινά διογκούμενο κίνημα της...........
Πλατείας, ταυτίζοντας εαυτούς και λαμόγια με τη …Δημοκρατία!
Ο κόσμος της εργασίας, οι απόμαχοι της δουλειάς, οι νέοι, οι φοιτητές βγαίνουν στον δρόμο γιατί δεν αντέχουν άλλο. Οι δεκάδες χιλιάδες Αγανακτισμένοι διατυπώνουν ξεκάθαρα τα πολιτικά τους αιτήματα: Δημοκρατία - Δικαιοσύνη. Να επιστραφούν τα κλεμμένα. Να πληρώσουν το λογαριασμό αυτοί που τάφαγαν! Δεν καθυβρίζουν το Κοινοβούλιο αλλά τους αμετανόητους ενοίκους του, τους υπεύθυνους για τα σημερινά δεινά. Αυτούς, που έχουν συνηθίσει να «γράφουν την ιστορία» ερήμην των πολιτών.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πολιτικοποίηση. Η ελληνική κοινωνία μετατοπίζεται και δείχνει διατεθειμένη να ξεπεράσει – αν δεν το έχει κάνει ήδη – τα υπάρχοντα σχήματα της πολιτικής.
Αν δεν φύγουν, δεν θα φύγουμε, φώναξαν και χθες οι συγκεντρωμένοι, ενώ οι ειρηνικές συζητήσεις και οι συνελεύσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.