Ορατός όσο ποτέ ο κίνδυνος «ξαφνικού θα­νάτου» της κυβέρνησης…

Γράφει ο Μαγια

Μια μέρα κράτησε η «φυγή προς τα εμπρός» της κυβέρνησης, με την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε στη Βουλή.
Τα προβλήματα επανήλθαν δριμύτερα. Μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επικρατεί αναταραχή μετά το νέο τσουνάμι φτώχειας, τη φοροκαταιγίδα, που ανήγγειλε ο Ε. Βενιζέλος, η οποία καταστρέφει τους πάντες, εκτός από τους φοροφυγάδες και τους κεφαλαιούχους.
Πολλαπλοί φόροι πάνω σε κάθε φορολογούμενο. Κεφαλικός φόρος στα βαλάντια από 12.000 ευρώ. Εισφορές σε συνταξιούχους, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, επιτηδευματίες. Μείωση επικουρικών και κύριων συντάξεων, εφάπαξ δημ. υπαλλήλων, συντάξεων ναυτικών, αγροτών.  Μείωση του......
αφορολογήτου στα 8.000 ευρώ. Στα ύψη το πετρέλαιο θέρμανσης Εξαφανίζονται οι δημόσιες επενδύσεις, εξαρθρώνονται οι εργασιακές σχέσεις, εκτοξεύεται η ανεργία.
Πώς μπορεί να υπομείνει του Ελληνα ο τράχηλος αυτόν τον εξοντωτικό ζυγό;
Η κυβέρνηση βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της. Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. προπορεύεται έστω και οριακά και η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά. Αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές επιφυλάσσονται για την τελική στάση που θα τηρήσουν στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο, αλλά και για τον εφαρμοστικό νόμο.
Ορατός, όσο ποτέ, ο κίνδυνος «ξαφνικού θα­νάτου» της κυβέρνησης και της πλήρους κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ.