Βουλευτές ΠαΣοΚ στα κάγγελα μπλόκαραν στη Βουλή πρόταση Παπακωνσταντίνου

Εμπλοκή παρουσιάστηκε, μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, στην επιλογή της τριμελούς επιστημονικής επιτροπής που θα στελεχώσει το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής το οποίο θα είναι αρμόδιο για την παρακολούθηση εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού και των δημοσίων εσόδων-εξόδων.


Οι βουλευτές  είπαν ότι , τα τρία στελέχη επιλέχθηκαν από την επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια και όχι από τα μέλη της Επιτροπής Απολογισμού-Ισολογισμού και Ελέγχου Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους της........
Βουλής, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό του Κοινοβουλίου.


 Ανδρουλάκης : «Δεν είναι διαδικασία αυτή. Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε αυτό το πράγμα με τη λογική της επιστημονικής επάρκειας. Έχουμε τρελαθεί από ανθρώπους με επιστημονική επάρκεια οι οποίοι μας οδήγησαν στην καταστροφή. Αν τους ανθρώπους αυτούς τους παίρνει το Υπουργείο Οικονομικών και λένε πάντα την «παπαγαλία» του, δεν μας προσφέρουν τίποτα. Εδώ το κάναμε για να είναι κάτι που να έχει επάρκεια αλλά και μια ανεξαρτησία από το Υπουργείο. Δεν είναι παράρτημα του Υπουργείου η Επιτροπή. »,
Γιώργος Φλωρίδης: «Με στενοχωρεί το γεγονός ότι δεν έχουμε ήδη αυτή την Επιτροπή σε λειτουργία. Εξελίσσονται πράγματα στον τρέχοντα προϋπολογισμό, τα οποία πιστοποιούν ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά εκεί και θα θέλαμε, αυτό που εμείς από μόνοι μας προσπαθούμε να πιστοποιήσουμε, να μπορούσε να μας το πιστοποιήσει με έναν έγκυρο τρόπο η αντίστοιχη Επιτροπή. Με στενοχωρεί ιδιαίτερα ότι αυτή τη στιγμή δεν θα έχουμε την επιστημονική τεκμηρίωση της εξαιρετικά κακής εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το 2011. Προφανώς επίκειται κατάθεση στην πραγματικότητα συμπληρωματικού προϋπολογισμού, όσον αφορά τα λεγόμενα πρόσθετα μέτρα για το 2011».

Την έντονη αντίδραση τόσο του κ. Φλωρίδη όσο και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη προκάλεσε και η αναφορά του γενικού γραμματέα της Βουλής Αθανάσιου Παπαϊωάννου ότι ακόμα «δεν έχει προσδιοριστεί το ποσό της αποζημίωσης των τριών στελεχών, που θα πρέπει να είναι ανάλογο των προσόντων τους».

«Έχει ψηφιστεί ένας νόμος, Νόμος της Διαύγειας λέγεται, όπου μέσα στην υποτιθέμενη τη διάθεση την πραγματική, να εμφανίζονται όλες οι δαπάνες της χώρας, μπαίνουν και οι καφέδες που πίνουν κάποιοι υπουργοί. Λέει δυόμιση ευρώ και μπαίνει στο διαδίκτυο για να δούμε ότι ένας υπουργός ήπιε έναν καφέ. Εδώ συζητάμε για αποζημιώσεις, σε μια περίοδο, η οποία έχει το δικό της πρόβλημα και απαιτεί ουσιαστικά πράγματα. Αυτά τα λέμε, όχι για να τα ακούσετε εσείς αλλά για να τα ακούσουν αυτοί που πρέπει να τα ακούσουν. Πρέπει να προστατεύσουμε την διαδικασία αυτή από την αρχή ως το τέλος σε ότι μας αφορά», ανέφερε ο κ. Φλωρίδης.

Έντονα επικριτικοί για την διαδικασία που ακολουθήθηκε εμφανίστηκαν επίσης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας και Ανδρέας Μακρυπίδης.