«Άντε μπιπ, ρε παλιομπιπ»;;; Oh, mon Dieu!

 Γράφει η Ελενα Ακρίτα

Και που λες, ο ελληνικός λαός ακούμπησε το φλιτζάνι τσάι στο μαονένιο coffee table δίπλα στην Chesterfield πολυθρόνα και έφριξε ακούγοντας ένα λεξιλόγιο το οποίο παντελώς αγνοούσε! Όλοι έσπευσαν να αφήσουν το βούτημα μέντας στο Limoges πιατάκι και να γκουγκλάρουν πανικόβλητοι τις άγνωστες λέξεις στην Wikipedia:
«Η λέξη μαλάκας ανήκει στην ελληνική καθομιλουμένη, μολονότι είναι αναγνωρίσιμη διεθνώς. Κυριολεκτικά, σημαίνει τον.......
αυνανιζόμενο, αλλά χρησιμοποιείται και μεταφορικά. Λαμβάνει διάφορες σημασίες, ανάλογα με το πού, πώς και μεταξύ ποιών χρησιμοποιείται. Μεταξύ φίλων, θεωρείται συνήθως πειρακτικός χαιρετισμός, οικεία προσφώνηση ή ελαφριά προσβολή. Όταν απευθύνεται σε έναν άγνωστο, θεωρείται τις περισσότερες φορές βαριά βρισιά. Παίρνει τότε τη σημασία του «ηλίθιου» ή του «ανίκανου» και δηλώνει αγανάκτηση.
πούστης αρσενικό
  1. (υβριστικά) ο ομοφυλόφιλος
  2. (υβριστικά) που δρα με ύπουλο τρόπο
  3. (αργκό, σε ένδειξη θαυμασμού) για κάποιον που κατάφερε κάτι αξιοθαύμαστο
πως τα κατάφερε πάλι ο πούστης και με τουμπάρισε!
  1. (αργκό, ως φιλική προσφώνηση), ως συνώνυμο του μαλάκας
έλα ρε πούστη μου να πάμε σινεμά που σε παρακαλάω μια ώρα
γαμώ
  1. συμμετέχω σε σεξουαλική επαφή (λέγεται κυρίως για τον άντρα)
  2. (μεταφορικά) νικώ, ταπεινώνω
  3. (μεταφορικά) καταστρέφω κάτι, το κάνω χάλια
Κι έτσι εμπλουτίσαμε το λεξιλόγιο μας με τρεις άγνωστες λέξεις που τις ακούγαμε για πρώτη φορά!
Θα μου πεις «για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο!». Σωστό κι αυτό! Σωστό, πρέπον και πολιτικώς ορθόν! Δεν κάθομαι εγώ στην ουρά να ψηφίσω και μετά να ψάχνομαι ποιος είναι πούστης και ποιος μαλάκας! Ούτε είχα καμιά καϊλα ποιος θα γαμ… ποιον στο πάρκινγκ της Βουλής!
Απ’ την άλλη μεριά… Πες με τρελή, πες με ξανθιά αλλά: Θεωρώ πολύ πιο σημαντικό να καταλάβω αν οι καταγγελίες του Μεϊμαράκη για τον Καρατζαφέρη είναι βάσιμες ή όχι! Αν όντως ένας αρχηγός κόμματος πήγε στον τότε Υπουργό Άμυνας και του έγινε ταγάρι τριπολιτσιώτικο για τα υποβρύχια! Αν άσκησε πίεση και γιατί άσκησε πίεση! Αν όντως μετά έβαζε τους βουλευτές του να κάνουν ερωτήσεις κι επερωτήσεις επί του θέματος κάθε ένα τέταρτο! Αν αυτοί οι βουλευτές ρωτήσανε τον αρχηγό τους «γιατί κύριε Γιώργο μου έχουμε τέτοιο καημό με τα υποβρύχια;», ή υπακούανε σαν τα πρόβατα. Αν έγινε κάτι, αν έπαιξε κάτι! Αν το μάθουμε ποτέ – λέμε τώρα και καμιά σαχλαμάρα να περνάει η ώρα!
Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία. Κανένας δεν θα πληρώσει για τα υποβρύχια! Κα-νε-νας! Ένα βότσαλο στη λίμνη είναι όλη αυτή η ιστορία! Στο ίδιο συρτάρι με τα άπλυτα θα την στριμώξουμε κι αυτήν, όπως Siemens, Βατοπαίδι (αλήθεια ο Ζαχόπουλος – τι κάνει αυτή η ψυχή, χαθήκαμε βρε!)… Μαζί με τα λερωμένα, τα άπλυτα, τας παραπεταμένα…
Και ως λαός που έχει χάσει μπούσουλα, αυγά, πασχάλια και καλάθια, θα εστιάσουμε στα μπιπ του Μεϊμαράκη κι όχι στην (πιθανή) αλήθεια ή στο (πιθανό) ψέμα μιας καταγγελίας που αποτέλεσε την αφετηρία του τζέρτζελου …
Με το βρισίδι ας βρούνε άκρη οι δυο κοινοβουλευτικοί άνδρες. Ας πάνε στα δικαστήρια, ας πιαστούνε μαλλί με μαλλί, ας ξερριζώσουν εξτένσιονς. Δεν με πολύκαιει – την αμαρτία μου θα την πω!
Αυτό που πρέπει να μας καίει είναι ένα: Είναι αληθής η καταγγελία; Ποιοι, πόσοι και πόσο εμπλέκονται στην υπόθεση των υποβρυχίων; Ή είναι τόσοι πολλοί που τελικά πιο απλό θα ήταν να φωνάξουμε:
-      Όποιος ΔΕΝ τα πήρε, να σηκώσει το χέρι του!
Αι σιχτιρ πια!!! (Oh, pardonnez moi, mesdames et monsieurs!)

Ελενα Ακρίτα