Είναι ο Πρωθυπουργός «έμμισθο broker» όπως καταγγέλει ο Καμμένος;

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε στη Βουλή μετά το χαρακτηρισμό του πρωθυπουργού ως «έμμισθο broker», δηλαδή μεσίτη ξένων συμφερόντων από το βουλευτή της ΝΔ Πάνο Καμμένο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής κάλεσε τη ΝΔ να πάρει θέση απέναντι στο χαρακτηρισμό του Πάνου Καμμένου, χαρακτηρίζοντας «γελοία» τη συμπεριφορά του. Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι τα Cds αγοράστηκαν από τον Ιούλιο ως το Σεπτέμβριο του 2009 επί ΝΔ και η μεγάλη πώληση έγινε το Νοέμβριο του 2009 με τη διοίκηση που είχε οριστεί επί ΝΔ.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ.Ραγκούσης από την ......
πλευρά του ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Καμμένου από τη ΝΔ λέγοντας πως «Για εμάς δεν υπάρχει θέμα Καμμένου. Υπάρχει θέμα Σαμαρά. Εάν ο κ. Σαμαράς τον κρατήσει στη ΝΔ μετά από όσα είπε αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάπτωση του πολιτικού βίου».
Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας κράτησε αποστάσεις, λέγοντας  ότι «ό,τι λέει ένας βουλευτής δε σημαίνει ότι έχει και την υποστήριξη του κόμματος».
Ανάλογη στάση κράτησε και ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης λέγοντας: «όποιος εκφράζει τέτοιες απόψεις, οφείλει να φέρνει και τα στοιχεία που τις αποδεικνύουν».

Για λεγόμενα που υπερέβησαν τα όρια έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ενώ ο Θανάσης Παφίλης ζήτησε να απαντηθούν τα ερωτήματα από το ΚΚΕ.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι  «όσο καλούμε την κυβέρνηση άλλο τόσο καλούμε και τον κ. Καμμένο να δώσουν τα σχετικά στοιχεία στη δημοσιότητα».

Αντίστοιχο αίτημα υπέβαλε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης καλώντας το βουλευτή να αιτιολογήσει τα λεγόμενά του.

Τέλος, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι θα καταθέσει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το θέμα.