Μας γύρισαν πίσω το μεσοπρόθεσμο και μας είπαν να γυρίσουμε πάλι με τον "κηδεμόνα μας" (ξεπούλημα, απολύσεις)

 Αναβάλλεται η ανακοίνωση του μεσοπρόθεσμου

Στην Αθήνα επιστρέφουν ο υπουργός Οικονομικών κ.Γ. Παπακωνσταντίνου και η τρόικα προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τα μέτρα που πρέπει να αποφασίσει πρώτα η Ελλάδα και στη συνέχεια να συζητήσουν εκ νέου στις Βρυξέλλες την παράταση της βοήθειας πρός τη χώρα μας.

Οι ευρωπαίοι εταίροι μέσα σε βαρύ κλίμα για την ελληνική πλευρά, απαίτησαν να υπάρξει συμφωνία "πακέτο" στα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής όχι μόνο για το 2011 αλλά και τα επόμενα χρόνια (ως το 2015) τις διαρθρωτικές αλλαγές που δεν υλοποιήθηκαν και να διασφαλισθεί η υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας προκειμένου να εγκρίνουν την καταβολή της...........
5ης δόσης (12 δισ. ευρώ) της βοήθειας.


Στις Βρυξέλλες κατέστη σαφές ότι η συμφωνία επί των μέτρων οικονομικής πολιτικής, για την οποία μάλιστα απαιτούν και τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελεί προυπόθεση προκειμένου να συζητήσουν την όποια πρόσθετη βοήθεια πρός την Ελλάδα για το 2012 και 2013.

Οι όροι αυτοί ετέθησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Eurogroup στο οποίο παρίστατο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Πόουλ Τόμσεν και της ΕΚΤ κ. Κλάους Μαζούχ.