Περιμένουμε αλλά δεν αισιοδοξούμε

 Γράφει ο Παναγιώτης Μυστακίδης

Το σαββατοκύριακο στο Βερολίνο παίρνοντας ένα ταξί, με ρώτησε ο οδηγός από πού είμαι και όταν του είπα από την Ελλάδα με ειρωνικό τρόπο άπλωσε το χέρι του και μου είπε στα ελληνικά « θα μου δώσεις φακελάκι ;»

Αισθάνθηκα ταπείνωση και ντροπή και χωρίς να τα χάσω του εξήγησα για τις ετεροβαρείς συμβάσεις των πολυεθνικών και ιδίως των γερμανικών εταιρειών , τις μίζες που έδιναν σε ............
αλήτες διεφθαρμένους πολιτικούς, οι οποίοι με νόμο που μαγείρεψαν δεν τιμωρούνται , για τους εξοπλισμούς , την υγεία και την παραπαιδεία , την πολυνομία , τον καθημερινό εκφοβισμό των ελλήνων από τα ΜΜΕ, την αφαίμαξη της λιανικής μέσα από τα πολυκαταστήματα τα οποία έβγαλαν από τα ράφια τα ελληνικά προϊόντα  κ.λ.π.

Ο άνθρωπος άλλαξε χρώμα , μου ζήτησε συγνώμη και εξέφρασε την απορία γιατί όλα αυτά δεν αναδείχθηκαν από τους πολιτικούς στο εξωτερικό και γιατί οι ίδιοι συκοφάντησαν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τον οποίο αποκαλούσαν με διάφορα επίθετα.
Βέβαια δεν μπόρεσα να του απαντήσω αν και μέσα μου και εντός συνόρων έχω τις απαντήσεις μου.
Ήξερα επίσης ότι θύμωσα επειδή  έχω τσίπα και φιλότιμο και έχω τις δύο αυτές αρετές των ελλήνων, διότι δεν είμαι απλά έλληνας αλλά έχω και ελληνική παιδεία , σκέφτομαι ελληνικά και κατόπιν  εκφράζω λόγο ελληνικό.

Με αφορμή λοιπόν το ανωτέρω περιστατικό θα ήθελα να καταθέσω κάποιες σκέψεις μερικές εκ των οποίων ως ερωτηματικά έχω ξαναγράψει στο παρελθόν αλλά θεωρώ ότι είναι επίκαιρες.

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα και ο πατριωτισμός των Ελλήνων ζητά απονομή δικαιοσύνης και ηθική αποκατάσταση της συκοφαντίας και του διασυρμού που υπέστη.
Η κοινωνία πρόσφατα αλλά και ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το αισχρό «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».
Τώρα όμως κρύβονται και αθωώνουν την διαφθορά , την συναλλαγή και τη κλοπή του Δημοσίου χρήματος επικαλούμενοι Νόμους, ενάντια σε κάθε έννοια ηθικής.
Το πολιτικό - κομματικό σύστημα αποδείχθηκε διεφθαρμένο και ανίκανο.
Το σύστημα όμως δεν είναι κάτι αόριστο ούτε ένα φάντασμα, έχει πρόσωπα που το απαρτίζουν και το δημιουργούν.
Τα πρόσωπα τα οποία με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους προκάλεσαν τεράστιες ζημίες στην Πατρίδα μας πρέπει να υποστούν τις συνέπειες.
Οι ευθύνες είναι... πολιτικές, ποινικές και αστικές.
'Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα είναι η νομοθέτηση και η εξασφάλιση της παραγραφής των παρανόμων πράξεων των πολιτικών.
Είναι ντροπή και αποκορύφωμα της παρακμής και του ηθικού ευτελισμού η αναζήτηση της δικαίωσής των όχι με την αθώωση, αλλά με την στημένη παραγραφή των αδικημάτων. Ουσιαστικά λοιπόν τι λένε , ναι υπάρχει το παράνομο αλλά είναι παραγεγραμένο αδίκημα  και γι΄ αυτό όχι μόνο δεν θα τιμωρηθώ αλλά έχω και το θράσος  να ζητήσω να με ξαναψηφίσετε.

1. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
Πρέπει να πετάξουν έξω τους κλέφτες και συνενόχους τους όπως την τρίχα από το ζυμάρι , όπως κάθε οργανισμός πετάει το σκατό στον βόθρο για να ξελαφρώσει.
Διότι πολιτικά η θέση των κλεφτών είναι τουλάχιστον ο βόθρος.
Παρόλα αυτά σήμερα οι πολιτικές ευθύνες ενδιαφέρουν λιγότερο και μάλλον είναι στάχτη στα μάτια.
Θέλουμε αποζημιώσεις, κατασχέσεις, φυλακίσεις. Να πληρώσουν πραγματικά οι ένοχοι.

2. ΠΟΙΝΙΚΕΣ.
Έχουν φροντίσει οι πολιτικοί να ψηφίσουν το Νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος παραγράφει τα αδικήματά τους. Ελέγχεται όμως η συνταγματικότητά του διότι:
Διάταξη νόμου που προβλέπει αδικαιολόγητες εξαιρέσεις ή διακρίσεις και επομένως έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της ισότητας ( άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος ) είναι ανίσχυρη και τα δικαστήρια οφείλουν να μη την εφαρμόσουν.
Οι εξεταστικές επιτροπές είναι μία διαδικασία που στην πράξη καταργούν κυνικά τον σκοπό τους , φέρουν μεν τα στοιχεία της νομιμότητας , όμως λειτουργούν τελικά για σκοπό καταδήλως άλλον από εκείνον για τον οποίο έχουν νομοθετηθεί και
παραβιάζεται η αρχή της αμεροληψίας.
Από δημοσιεύσεις στον τύπο , καταγγελίες κ.λ.π. που προηγούνται αναπτύσσεται σχέση έχθρας και άρα μεροληψίας ανάμεσα στους βουλευτές διαφορετικών κομμάτων. ΣτΕ 664/2006.
Στις εξεταστικές επιτροπές οι βουλευτές έχουν ήδη σχηματισμένη κομματική άποψη - θέση και συνεπώς προειλημμένη γνώμη για τη συγκεκριμένη υπόθεση ΣτΕ Ολ 676/2005.
Υπάρχει προκατάληψη των βουλευτών οι οποίοι έχουν ήδη εκφέρει γνώμη σε προηγούμενες στάδια της υπόθεσης , την οποία καλούνται να ελέγξουν στην διαδικασία των εξεταστικών άρα υπάρχει ταύτιση κρίνοντος και κρινόμενου.
ΣτΕ Ολ. 676 /2005 ΕΔΔΔ 2006 ,848-9 , ΣτΕ 270 , 2593/1978 ΝοΒ 1981 , 954
Είναι προφανές τελικά ότι παραβιάζεται η έννοια της μεροληψίας και υπάρχει σαφές και αδιαμφισβήτητο τεκμήριο επηρεασμού . ΣτΕ 3333-5/1971 .
Υπάρχει τουλάχιστον ηθικό συμφέρον των συμμετεχόντων να υπερασπιστούν την άποψή των.
Π. Δαγτόγλου . Η αρχή της αμεροληψίας σελ. 24 , ΣτΕ 1226/1961.
Μ Στασινόπουλος , Παραδόσεις διοικητικού δικαίου,σ.369' ο ίδιος Δίκαιο των διοικητικών πράξεων , σ.206-7΄ , Φ. Βεγλερής , Παρατηρήσεις επί της νομολογίας περί το δημόσιο δίκαιο ,σ. 147 ΄, Π. Δαγτόγλου Η αρχή της αμεροληψίας σ. 96-97 με παραπομπή στις αποφάσεις του ΣτΕ 1488/1956 , 1718/1960.

3. ΑΣΤΙΚΕΣ.
Όσοι με πράξεις και παραλείψεις ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο , τους Έλληνες φορολογούμενους , τις επιχειρήσεις , τους επαγγελματίες , τους εργαζόμενους κ.λ.π. οφείλουν να τους αποζημιώσουν.
Για τον σκοπό του παρόντος κειμένου είναι αδύνατο να αναφέρεις τις παρανομίες , διότι αφορούν σχεδόν τον μισό Αστικό Κώδικα.
Οι ευθύνες δεν έχουν παραγραφεί και πολλές είναι σε βαθμό κακουργήματος.
Να ασκηθούν επιτέλους αγωγές ενάντια σε αυτούς που συμμετείχαν σε ενεργητική και παθητική δωροδοκία , στην κλοπή δημόσιου χρήματος με οποιοδήποτε τρόπο και από κάθε θέση.
Πρέπει να σταθούν απέναντι στον Δικαστή και να έχουν μία δίκαιη , ανεξάρτητη και σε εύλογο χρόνο διαδικασία.
Ακόμη και με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ κατοχυρώνεται το δικαίωμα κάθε προσώπου να δικαστεί δίκαια , δημόσια και μέσα σε λογική προθεσμία από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ και ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
Δυστυχώς και εδώ τα λαμόγια φρόντισαν και πάσχουμε. Σε δεκάδες δικαστικές αποφάσεις που οδηγούνται στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια επιδικάζονται αποζημιώσεις για παραβίαση του άρθρου αυτού , και είναι γνωστό σε όλους ότι η απονομή δικαιοσύνης δεν παίρνει και την καλύτερη βαθμολογία.
Το ζήτημα είναι ποιος θα κάνει τις πρέπουσες ενέργειες. Ο απλός πολίτης δεν μπορεί , θυμώνει αγανακτεί αλλά δεν γνωρίζει τον τρόπο , δεν έχει τα μέσα και είναι φοβισμένος και απειλούμενος.
Οι αρμόδιοι δεν κάνουν τις οφειλόμενες ενέργειες και πρέπει και γι' αυτό να τους στείλουν στα δικαστήρια.
Μήπως ακούνε οι:
Πνευματικοί και ακαδημαϊκοί άνδρες;
Φορείς;
Νομικοί;
Αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα που πληρώνονται μάλιστα από τον φορολογούμενο δια τούτο;
Γιατί και με ευθύνη ποίων δεν ασκεί το Δημόσιο αγωγές αποζημιώσεων και εναντίον όλων όσων έβλαψαν τόσο το Δημόσιο όσο και τον Ελληνικό Λαό ;
ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ , ΔΕΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ.

4.  Θεωρώ απαραίτητο όμως και την  ανάπτυξη ορισμένων  απόψεων αναφέροντας ορισμένα χαρακτηριστικά κάποιων έκνομων πράξεων, οι οποίες περιγράφονται σε άρθρα του ΠΚ.  και ο καθείς ας προβάλει μόνος του γεγονότα , χωρίς ουδέν υπονοούμενο  ή σύγκριση να θέλω  να κάμω.

4α.  Θα πρέπει λοιπόν να εξετασθεί εάν και πότε υπάρχει θέμα εσχάτης προδοσίας όπως ακούγεται αόριστα τελευταία.  Λένε λοιπόν  ότι  έδρασαν  ενάντια στο Εθνικό συμφέρον και την Εθνική κυριαρχία και τίθενται εύλογα ερωτήματα εάν ο τρόπος που υπεγράφη η δανειακή σύμβαση και η παράκαμψη της Βουλής κ.λ.π.  έχουν μερικά από τα   παρακάτω περιγραφόμενα χαρακτηριστικά
 του  Άρθρου 134 του ΠΚ περί εσχάτης προδοσίας .

 « Όποιος επιχειρεί με  βία  ή με απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό , διαρκώς ή προσκαίρως , το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος , β) επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο .. Να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος , να αποστερήσει ή να  παρακωλύσει τη Βουλή . από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους αναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή.»

4β.  Είναι δεδομένο ή όχι σήμερα ότι μετά την δανειακή σύμβαση, το μνημόνιο και τις δηλώσεις πολιτικών,  η περιουσία των ελλήνων έχει υποστεί τεράστια βλάβη και κάποιοι άλλοι, κυρίως κερδοσκόποι απεκόμισαν τεράστια κέρδη ;

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο λοιπόν 386 του ΠΚ το αδίκημα της απάτης είναι όταν :
« Όποιος  με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος ή άλλος παράνομο περιουσιακό όφελος βλάπτει ξένη περιουσία  πείθοντας κάποιον σε πράξη , παράλειψη ή ανοχή με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών ή με την αθέμιτη απόκρυψη ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων.»

4γ.  Σήμερα ό έλλην πολίτης και επιχειρηματίας καθημερινά εκφοβίζεται και τρομοκρατείται ή όχι ακούγοντας  τι θα  κάνουν του ιδίου , την πατρίδα του, την οικογένειά του και το επάγγελμά του ;

Αλλά    σύμφωνα με το άρθρο λοιπόν 385 του ΠΚ το αδίκημα της εκβίασης :
« Όποιος  με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος ή άλλος παράνομο περιουσιακό όφελος , εξαναγκάζει κάποιον με βία ή με απειλή σε πράξη , παράλειψη ή ανοχή από την οποία επέρχεται ζημία στην περιουσία του εξαναγκαζομένου ή άλλου, .ή αν ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε βία ή απειλή βλάβης της επιχείρησης , του επαγγέλματος , του λειτουργήματός του , ή άλλης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος τιμωρείται.   εάν τις παραπάνω πράξεις τέλεσε πρόσωπο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια ή κατ΄ επάγγελμα   τιμωρείται..»

Είναι επομένως ο έλλην καθημερινά σε καθεστώς εκβίασης και απειλής ή όχι ;


Το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης  συνεπάγεται σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το σύνταγμα.
Η κυβέρνηση τα έχει συνθλίψει , έχει συνθλίψει κατοχυρωμένα και προστατευμένα ατομικά , κοινωνικά, εργασιακά, συλλογικά δικαιώματα.

Σήμερα η κυβέρνηση ίσως και με βάσιμη και ισχυρή υποψία δεν έχει την δεδηλωμένη για να κυβερνά.
Αποτυπώνεται τούτο σε όλες τις δημοσκοπήσεις αλλά και στις δημοτικές εκλογές στις οποίες η συνειδητή και αποδοκιμαστική αποχή αναδείχθηκε σε πρώτο κόμμα.
Παρά τον υποκριτικό πανηγυρισμό το κυβερνών κόμμα δεν μπόρεσε σε καμία μεγάλη πόλη να κερδίσει με αμιγώς δική του πολιτική θέση και υποψήφιο και αναγκάστηκε να υποστηρίξει υποψηφίους είτε της αριστεράς είτε ακόμη και τους διαφωνούντες εκ της δεξιάς.

Θεωρώ ντροπή  αυτοί που αποδοκιμάσθηκαν και έφυγαν καταψηφιζόμενοι το 2004 ως ένα κόμμα διεφθαρμένο , βουτηγμένο στην διαφθορά ,  σήμερα να το παίζουν  αγνοί και έντιμοι σωτήρες μας.
Πέραν αυτών που όλη η κοινωνία καλά γνωρίζει, θα ήθελα να υπενθυμίσω  τις βαριές κουβέντες και αλληλοκατηγορίες που ανταλλάχθηκαν μεταξύ των όταν τέθηκε θέμα ανάδειξης νέας ηγεσίας τότε.
Και βέβαια δεν ασχολούμαι εδώ με την Δεξιά , διότι για μένα η δεξιά είναι δομικός μου αντίπαλος και την έχω με ισχυρά επιχειρήματα και πολιτικές θέσεις απέναντί μου.
Τι γίνεται όμως με αυτούς που κλέβουν μια ιδεολογία, την εμπορεύονται, τα οικονομάνε  και εξευτελίζουν ότι ιερό και όσιο έχεις ως άνθρωπος και ως κοινωνία.