Οι Κύπριοι της Αυστραλίας ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Χριστόφια

Οι Κύπριοι της Αυστραλίας ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Χριστόφια Με ενθουσιασμό ετοιμάζονται οι Κύπριοι της Αυστραλίας να υποδεχθούν τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα διοικητικά συμβούλια των Κυπριακών Κοινοτήτων και οργανισμών, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα, εργάζονται εντατικά για την υποδοχή του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία μεταξύ 25 και 30 Μαΐου 2011, προσκεκλημένος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Στην προσπάθεια να δοθεί η ευκαιρία στην ομογένεια, κυπριακή και ελλαδική, να χαιρετήσει και να ακούσει τον κ. Χριστόφια, οι φορείς οργανώνουν, προς τιμήν του, ανοικτή συγκέντρωση την ερχόμενη Παρασκευή, 27 Μαΐου, στις 6.30 μ.μ., στο οίκημα της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης. Ο κ. Χριστόφιας αναμένεται να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό και να προβεί σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Η εκδήλωση είναι διάρκειας μιας ώρας...



Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφανο Στεφάνου.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ως ακολούθως:


Ο κ. Χριστόφιας αναμένεται να φτάσει στην Αυστραλία την Τετάρτη, 25 Μαΐου. Την επομένη ημέρα θα μεταβεί στην Καμπέρα, όπου θα συναντηθεί με την αυστραλή πρωθυπουργό, τη γενική κυβερνήτη και τον πρόεδρο της ομοσπονδιακής Βουλής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αδελαΐδα, όπου θα γίνει δεκτός από τον πολιτειακό πρωθυπουργό Μάικ Ραν και την εκεί ομογένεια.


Στις 27 Μαΐου θα επισκεφτεί τη Μελβούρνη, όπου ο πρωθυπουργός της πολιτείας, Τεντ Μπέιλιου, θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν του. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 6.00 το απόγευμα, και μόνο για μια ώρα, θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο οίκημα της Κυπριακής Κοινότητας, επί της 495 Lygon St., Brunswick. Το Σάββατο, 28 Μαΐου, οι Κοινότητες-μέλη της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων και Οργανισμών Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας (η Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, η Κυπριακή Ελληνική Κοινότητα Σανσάιν, η Κοινότητα Κυπρίων Βορείων Προαστίων και ο Παγκύπριος, καθώς επίσης και η Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα) θα παραθέσουν γεύμα στον πρόεδρο και την κ. Χριστόφια σε εστιατόριο της πόλης.


Εξάλλου, την Παρασκευή, 27 Μαΐου και ώρα 3.30 μ.μ., η κ. Ελισάβετ Χριστόφια θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ίδρυμα «Μεγαλόχαρη», της Κοινότητας Κυπρίων Βορείων Προαστίων. Την επόμενη ημέρα, η κ. Χριστόφια θα επισκεφτεί το υπό ανέγερση Κοινοτικό Κέντρο στο Σανσάιν, όπου θα προβεί στη δενδροφύτευση ελιάς στον περίβολο του οικοδομήματος.


Για το Σάββατο το πρωί προγραμματίζεται συνέντευξη Τύπου. Στη συνέχεια, το προεδρικό ζεύγος θα αναχωρήσει για το Σίνδεϊ, όπου θα γίνει δεκτό από τον πρωθυπουργό της πολιτείας και τον αρχιεπίσκοπο Στυλιανό. Θα έχει, επίσης, επαφές με την κυπριακή ομογένεια της Νέας Νότιας Ουαλίας.


Τελευταία ημέρα της επίσκεψης είναι η Δευτέρα, 30 Μαΐου. Τον κ. Χριστόφια θα συνοδεύει ο Ύπατος Αρμοστής κ. Γιάννης Ιακώβου.


newstoday.gr