Δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές ο Φ. Κουβέλης

Δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές ο Φ. ΚουβέληςΤην εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν μεταβολές στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πως είναι ανοικτό το θέμα των πρόωρων εκλογών, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5.«Νομίζω ότι δεν θα έχουμε μεταβολές και κυρίως δεν θα έχουμε τη συναίνεση που επιδιώκει ο κ. Παπανδρέου. Ο κ. Σαμαράς ενδεχομένως να του δώσει τη σύμφωνη γνώμη του σε επιμέρους ζητήματα, τα οποία δεν αλλάζουν τη συνολικότερη εικόνα των πραγμάτων αναφορικά με το κλίμα συναίνεσης που θέλει να διαμορφώσει ο κ. Παπανδρέου. Πιστεύω ότι είναι ανοιχτά τα πάντα. Δεν πρέπει να αποκλείουμε πρόωρες εκλογές» δήλωσε ο κ. Κουβέλης, εκτιμώντας ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ «επιδιώκουν η προσφυγή στις εκλογές να έχει το μικρότερο δυνατό κόστος γι’ αυτές»...


Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε «την ανάγκη να αναζητηθεί το ισοδύναμο σε ό,τι έχει σχέση με τα μέτρα που περιέχονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», και τόνισε ότι εκτός από τις πολιτικές που ασκούνται στο εσωτερικό της χώρας θα πρέπει να αναζητηθούν και άλλες λύσεις από την Ευρώπη για το χρέος, επειδή «συναρτάται με την οικονομική κατάσταση της Ευρώπης».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Ελληνίδας Επιτρόπου Μ. Δαμανάκη, σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή, ανέφερε ότι τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν πανικό και ενισχύουν τη ρευστότητα, ενώ χαρακτήρισε γενική και αόριστη την πρόταση του ΣΕΒ για διενέργεια δημοψηφίσματος. «Όλα αυτά νομίζω ότι καλλιεργούν τη ρευστότητα και υπάρχουν κάποιοι που επενδύουν πάνω σ’ αυτή τη ρευστότητα. Και έχω την εντύπωση ότι επενδύουν πολιτικά», είπε.