Στο «σημείο μηδέν» ο Μπαράκ Ομπάμα

Το ελικόπτερο του Αμερικανού προέδρου έφτασε στην Νέα Υόρκη νωρίς το απόγευμα προκειμένου ο Μπαράκ Ομπάμα να παραστεί στην τελετή μνήμης για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου.


Τον Μπαράκ Ομπάμα, που αυτήν αυτή την ώρα κατευθύνεται στο «σημείο μηδέν» προκειμένου να καταθέσει στεφάνι, υποδέχθηκε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι. Ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντήσει επιζώντες και οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης, ενώ δεν θα εκφωνήσει λόγο...



Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος επισκέφθηκε τον σταθμό της πυροσβεστικής όπου υπηρετούσαν οι 15 πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. «Αυτό είναι ένα συμβολικό σημείο της αξιοσημείωτης θυσίας που έγινε εκείνη την τραγική μέρα πριν από σχεδόν 10 χρόνια. Προφανώς δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω τους φίλους που χάσαμε. Αυτό που έγινε την Κυριακή στέλνει ένα μήνυμα: όταν λέμε ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, εννοούμε αυτό που λέμε. Είναι κάτι που ξεπερνά τα κόμματα και τις κυβερνήσεις» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα στους πυροσβέστες.


newsbomb.gr