Τραυματίας ο Καντάφι;

Για πιθανό τραυματισμό του Μουαμάρ Καντάφι έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι, πριν από λίγο.
Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό, ο Λίβυος ηγέτης ενδέχεται να μην βρίσκεται στην πρωτεύουσα Τρίπολη.
«Η διεθνής πίεση ίσως ώθησε τον Καντάφι να αναζητήσει καταφύγιο σε κάποιο ασφαλές μέρος. Κλίνω προς το ενδεχόμενο μιας απόδρασης από την Τρίπολη, όχι όμως και από τη Λιβύη», δήλωσε ο Φρατίνι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera...

«Η Λιβύη είναι μια μεγάλη χώρα με μεγάλες εκτάσεις ερήμου», προσέθεσε.
Σχετικά με το βίντεο που προέβαλε η κρατική τηλεόραση της Λιβύης αυτή την εβδομάδα, στο οποίο ο Λίβυος ηγέτης παρουσιαζόταν να έχει συνάντηση με αρχηγούς φυλών, ο Φρατίνι σχολίασε:
«Έχω πολλές αμφιβολίες ότι το συγκεκριμένο βίντεο τραβήχτηκε εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα και μάλιστα στην Τρίπολη».
Το βίντεο είχε προβληθεί την Τετάρτη. Σε αυτό, ο Μουαμάρ Καντάφι συναντούσε εκπροσώπους φυλών σε κάποιο ξενοδοχείο της Τρίπολης. Στην προβολή του βίντεο προχώρησαν οι λιβυκές αρχές για να δοθεί απάντηση στη φημολογία που ήθελε τον Λίβυο ηγέτη πιθανώς νεκρό.
Η αντίδραση της λιβυκής κυβέρνησης ήταν άμεση, διαψεύδοντας την πληροφορία περί τραυματισμού του Καντάφι, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.
Εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης επικοινώνησε τηλεφωνικά με το δορυφορικό δίκτυο, που εδρεύει στο Ντουμπάι, και διέψευσε ότι ο Καντάφι έχει τραυματιστεί, διευκρίνισε το Αλ Αραμπίγια.
NewsBomb.gr