Συνεργασία Ελλάδας-Κίνας στην ασφάλεια βιομηχανικών προϊόντων

Η διεύρυνση και επικαιροποίηση της συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας σε ότι αφορά στην ασφάλεια αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων περιλαμβάνει η συμφωνία των δύο πλευρών που οριστικοποιήθηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης με τον υπουργό Γενικής Διοίκησης Επιθεώρησης και Ποιότητας της Κίνας κ. Ζιχ.

Την επικαιροποίηση του υπάρχοντος Μνημονίου που αφορά την τυποποίηση βιομηχανικών προϊόντων και τροφίμων και την υπογραφή ενός νέου Μνημονίου που θα αφορά στην πιστοποίηση των προϊόντων ανακοίνωσαν ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Ζιχ. Όπως ανέφερε ο Έλληνας υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κινέζο υπουργό, αποφασίσθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας...

Ο ίδιος σημείωσε ότι στόχος είναι όλα τα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα να είναι ασφαλή και για αυτόν λόγο υπάρχει συνεργασία με τον ΕΛΟΤ και αντίστοιχους Κινεζικούς φορείς για ασφάλεια και πιστοποίηση όλων των εξαγόμενων προϊόντων από την Κίνα. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι τα περιθώρια συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών είναι μεγάλα καθώς διευρύνεται η παρουσία κινεζικών άμεσων επενδύσεων στη χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο Κινέζος υπουργός ανέφερε ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπείας περιελάμβανε μόνο δύο συναντήσεις, με τους εκπροσώπους του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και τους εκπροσώπους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι τους έκανε εντύπωση η ταχύτητα και η εργατικότητα των εν λόγω υπουργείων. 



zougla.gr