Ο Παπούλιας έστειλε το δικό του μήνυμα


Γράφει ο ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ  


Με αφορμή την αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κάρολος Παπούλιας έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, με μια και μόνο κίνησή του: Οι προσκλήσεις που έφυγαν από την Προεδρία της Δημοκρατίας, είχαν ως αποδέκτες τον Αντώνη Σαμαρά, την Αλέκα Παπαρήγα, τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν απεστάλησαν δηλαδή προσκλήσεις με...
αποδέκτες τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Φώτη Κουβέλη.

Σε αντίθεση με την πρακτική που καθιέρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας στο Μέγαρο Μαξίμου για να τους ενημερώσει, τόσο τη Ντόρα Μπακογιάννη όσο και τον Φώτη Κουβέλη, δηλαδή τους επικεφαλείς δυο πολιτικών κομμάτων που δεν αναγνωρίζονται στη Βουλή ως αυτόνομες κοινοβουλευτικές οντότητες, ο Κάρολος Παπούλιας δεν ακολούθησε το παράδειγμά του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως εκ της θέσεώς του θεματοφύλακας των θεσμών και της τήρησης του Συντάγματος, επέλεξε να κινηθεί σύμφωνα με τις συνταγματικές γραφές, και να καλέσει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, μονάχα όσους εκπροσωπούν κόμματα τα οποία είχαν κερδίσει την κοινοβουλευτική εκπροσώπησή τους, μέσω της λαϊκής ετυμηγορίας των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009.



www.statesmen.gr