Τα χρέη θα φέρουν λειψυδρία

Τα χρέη θα φέρουν λειψυδρίαΣτα 2,2 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα χρέη του δήμου Ζακύνθου προς τη ΔΕΗ με αποτέλεσμα η επιχείρηση να διακόπτει την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων, μέχρι να γίνει εξόφληση του χρέους. Το φάσμα της λειψυδρίας πλανάται ξανά στο νησί, σε μια περίοδο που οι ανάγκες, λόγω του τουρισμού, έχουν αυξηθεί θεαματικά.

Το πρόβλημα είναι αρκετά παλιό και οι δημοτικές αρχές το αποδίδουν στις πρακτικές προηγούμενων διοικήσεων που άφηναν ανεξόφλητα τα τιμολόγια των δημόσιων οργανισμών, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν τα χρέη και σήμερα να καθίσταται αντικειμενικά δύσκολο να εξοφληθούν...

Σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία του δήμου του νησιού που προσπαθεί να διακανονίσει το χρέος με τη ΔΕΗ. Η επιχείρηση έχει ζητήσει εφάπαξ το ποσό των 925.000 ευρώ και σε μηνιαία βάση άλλα 35.000 ευρώ, ωστόσο συνεχίζεται η διαπραγμάτευση, προκειμένου το ποσό να είναι λιγότερο και να καταβάλλεται με πιο βραδείς ρυθμούς.

Προς το παρόν πάντως, δεν υπάρχει πρόβλημα με την υδροδότηση, ενώ εκφράζεται η ελπίδα οι διαπραγματεύσεις να έχουν αίσιο τέλος.