Κινδυνεύουν με κλείσιμο πάνω από 30 φορείς παιδικής προστασίας

Με «λουκέτο» κινδυνεύουν άμεσα περισσότεροι από 30 φορείς και ιδρύματα παιδικής προστασίας και φροντίδας, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποί τους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Τα κοινωφελή σωματεία εξήγησαν τις αιτίες που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση και απηύθυναν έκκληση προς τους βουλευτές να συνδράμουν στη λήψη μέτρων, που θα ανατρέψουν το κλείσιμό τους.
Στους κοινωφελείς οργανισμούς, που συμμετέχουν στην Ένωση...
, «Μαζί για το Παιδί» βρίσκουν καταφύγιο παιδιά με ειδικές ανάγκες, παιδιά που για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται τη φροντίδα των φυσικών τους γονέων, παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, άπορα παιδιά και οικογένειες που χρειάζονται ψυχολογική, οικονομική και ηθική συμπαράσταση.


Ο πρόεδρος της Ένωσης, ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής, Χρήστος Μπαρτσόκας, συνόψισε τις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φορείς στην υποχρηματοδότηση από την Περιφέρεια, την καθυστέρηση καταβολής νοσηλίων, από τα συμβαλλόμενα ασφαλιστικά ταμεία, την περικοπή τακτικών επιχορηγήσεων χωρίς καμία προειδοποίηση, τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας των κοινωφελών σωματείων και τη φορολόγηση των δωρεών.