Ενώπιον της Βουλής ο Άκης


Σε λίγη ώρα αναμένεται να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρώην υπουργός κ. Άκης Τσοχατζόπουλος για το θέμα των "αμαρτωλών" υποβρυχίων.  Η ψηφοφορία για τη σύσταση της προανακρτικής επιτροπής αναμένεται να διεξαχθεί στις 6 το απόγευμα.
Για πράξη ευθύνης και ηθικής των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Μανώλης Μπεντενιώτης...

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης κάνει λόγο για απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου, λέγοντας πως θα έπρεπε και άλλα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ να παραπεμφθούν σε προανακριτική για το θέμα. 
To KKE θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης για τη σύσταση προανακρτικής επιτροπής, όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Σπύρος Χαλβατζής.
Ο πρόεδρος του  ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης μιλώντας στη βουλή τόνισε ότι το κόμμα του αποχωρεί και δεν θα ψηφίσει την παραπομπή του κ. Τσοχατζόπουλου στην ειδική επιτροπή της βουλής.
Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι: “ Όλο αυτό μου θυμίζει το μεγάλο κόλπο συγκάλυψης του χρηματιστηρίου”.
Μην απατάστε κύριοι βουλευτές πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης, «ο κ. Τσοχατζόπουλος έρχεται εδώ γιατί είναι πεπεισμένος ότι δεν θα πάει φυλακή. Ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν έρχεται εδώ να πει τα πάντα, γιατί γνωρίζουν όλοι ότι πολλές καμπάνιες του ΠΑΣΟΚ έγιναν με χρήματα του Ακη».
Νωρίτερα ότι βουλιάζει στα "πράσινα" υποβρύχια των σκανδάλων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος, μιλώντας στη βουλή.
Επίσης υπογράμμισε ότι το μεταπολιτευτικό σύστημα μετέτρεψε τους εξοπλισμούς σε ένα σύστημα μαύρου πολιτικού χρήματος.
“Από τα υποβρύχια του Αραπάκη (ήταν τα υποβρύχια που δεν έφθασαν ποτέ το 1974 στη Κύπρο) φθάσαμε στα υποβρύχια του Άκη" είπε χαρακτηριστικά ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε στον ΛΑΟΣ, κατηγορώντας την ηγεσία του ότι με τις θέσεις που έχει συγκαλύπτει το σκάνδαλο.
Το λόγο πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος κάλεσε την ηγεσία της ΝΔ να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Ντινόπουλο γιατί μιλώντας στη βουλή με όρους και πρακτικές πρωινάδικων τηλεόρασης απαξιώνει τους αμυντικούς εξοπλισμούς της χώρας.
Το υπουργείο Άμυνας διασφαλίζει, είπε ο κ. Μπεγλίτης, τα συμφέροντα του ελληνικού λαού .
Υπενθύμισε επίσης ότι όταν ανέλαβε η παρούσα κυβέρνηση το υπουργείο, η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε δώσει κάποια δισεκατομμύρια για τα υποβρύχια, με αποτέλεσμα να μην έχει παραλάβει το υπουργείο ούτε λαμαρίνα από τα υποβρύχια, ενώ και το ναυπηγείο Σκαραμαγκά ήταν έτοιμο να κλείσει.
«Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτά παραλάβαμε» τόνισε .
NewsBomb.gr