ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

                                    ΤΟ ΜΟΙΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ
Για να αναδείξουμε το πρόβλημα της Ζώνης Περάματος,  θα μπορούσαμε άλλη μια φορά να αρχίσουμε  με το γνωστό παράπονο ότι η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο σύνολό της έχει σχεδόν καταρρεύσει.
Δεχόμαστε όμως την προτροπή του Υπουργού Ανταγωνιστικότητας κ.Χρυσοχοϊδη
να σταματήσουμε ως χώρα το μοιρολόϊ.
Επιθυμούμε όμως κάποιες απαντήσεις.
Κ.Υπουργέ,
Οι επιχειρήσεις της ΝΑΖΩ αγωνίζοναι μόνες τους να επιβιώσουν στο πλέον δυσμενές περιβάλλον που έχει υπάρξει ποτέ.
Οι προτάσεις σας περί πράσινης ανάπτυξης ,καινοτομίας,βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας είναι σίγουρα πρωτοποριακές και μας βρίσκουν όλους σύμφωνους.
Μπορείτε όμως να  απαντήσετε στο εύλογο ερώτημα όλων των Επιχειρηματιών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, γιατί μέχρι σήμερα η Πολιτεία δεν φροντίζει να ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει την μεγάλη Ναυτιλιακή οικογένεια, προκειμένου να στηρίξει με την παρουσία και τα πλοία της την ναυπηγική και επισκευαστική βιομηχανία της χώρας ?
Στηρίξατε την εταιρεία εκμετάλλευσης των Ελληνικών Ναυπηγείων προσφέροντάς της ως πελάτη το Πολεμικό Ναυτικό και καλά κάνατε.
Αδιαφορείτε όμως για την αξιοποίηση του εμπορικού τμήματος των ίδιων ναυπηγείων.
Γνωρίζετε πολύ καλά πως η παραγωγική......
βιομηχανική βάση της Ζώνης έχει τεράστιες δυνατότητες, ποιοτικά και ποσοτικά.
Σκεφθήκατε ποτέ να μεσολαβήσετε ή να συντονίσετε την προσπάθεια και τους αγώνες μας ,προκειμένου να πεισθούν οι Έλληνες πλοιοκτήτες να επανέλθουν στον πειραιά ?
Συζητήσατε ποτέ στο Υπουργικό Συμβούλιο πώς να αξιοποιήσετε και να θέσετε σε λειτουργία μια Βιομηχανία που μπορεί ,αλλά στενάζει τη στιγμή αυτή για γενικότερους λόγους ,αλλά και εξ’αιτίας των δικών σας διαχρονικών πολιτικών λαθών ?
Εμείς προσφέρουμε ποιότητα ,τεχνολογία ,know- how. Είμαστε παρόντες.
Μας χρειάζεται η χώρα?
Αν ναι ,τι κάνετε γι’αυτό ?
Μην μας πείτε πάλι ότι δεν είσθε για όλα αρμόδιος εσείς.
Δεν μας απασχολεί .
Στο πρόσωπό σας βλέπουμε κάθε αρμόδιο υπουργό κ. Βενιζέλο,κ.Διαμαντίδη…
Μέσα στα τόσα fast track που δημιουργήσατε φτάξτε άλλο ένα «διϋπουργικό» αυτή τη φορά, για τον συντονισμό μεταξύ σας ,με σκοπό την αξιοποίηση βιομηχανικών τομέων της οικονομίας μας,που είναι έτοιμοι να παράγουν.
Διαφορετικά, με το να απαγορεύετε το μοιρολόϊ,αλλά ταυτόχρονα να μην κάνετε τίποτα, το μόνο που καταφέρνετε είναι να ασεβείτε απέναντι στους νεκρούς.
Και η Ζώνη έχει νεκρώσει.