Η Κομισιόν ρίχνει λάδι στη φωτιά της πτώχευσης!..

Γράφει ο Καφενόβιος

Μεγάλο θέμα έχει ανοίξει σε Ελλάδα και Ευρώπη, από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που γράφει ότι, το ΔΝΤ ζητά την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Ωστόσο, παρά τις διαψεύσεις, που ακολούθησαν από το ΔΝΤ και τον Γ. Παπακωνσταντίνου, προβληματίζει ιδιαίτερα η λέξη «τώρα» που χρησιμοποιεί (τυχαία;) στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Γιενς Μέστερ: «Όλα τα μέτρα υποστήριξης έχουν ληφθεί και δεν υπάρχει λόγος τώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αυτή την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους»!..
Την λέξη «αναδιάρθρωση» την ακούμε εδώ και πολύ καιρό, από οικονομικούς παράγοντες του εξωτερικού, οίκους αξιολόγησης και τον διεθνή τύπο, ο καθένας για τον δικό του λόγο και σκοπό. Ζυμώνουν για τα καλά την ελεγχόμενη χρεοκοπία για την Ελλάδα και μας......... λένε εμμέσως πλην σαφώς ότι, η αγορά χρόνου μας τελείωσε!
Το κυριότερο επιχείρημα τους είναι, πως : «η χρεοκοπία της Ελλάδας θα έρθει επειδή δεν θα καταφέρει να πιάσει τους απαιτούμενους δημοσιονομικούς και αναπτυξιακούς στόχους».
Απ’ ό,τι φαίνεται, η πτώχευση της χώρας δεν έχει αποκλεισθεί, με ό,τι τούτο συνεπάγεται…