Εχουμε επιλέξει τη μαζική αυτοκτονία;…

Γράφει ο Καφενόβιος

 

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην αγορά ελληνικών ομολόγων.

Η …απογείωση των επιτοκίων δείχνει ότι, η διεθνής των τοκογλύφων θεωρεί δεδομένη όχι μόνο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με επιμήκυνση αποπληρωμής του «παλαιού» χρέους των 340 δισ. ευρώ, αλλά και τη διαγραφή τμήματος της αξίας των ομολόγων («κούρεμα») σε ποσοστό τουλάχιστον 30%.
Σε Οδύσσεια με άγνωστη έκβαση οδηγεί η συνταγή του ΔΝΤ και της ΕΕ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, που αναφέρονται στην αναθεώρηση του ελλείμματος στο 10,5% του ΑΕΠ, διαπιστώνοντας αδυναμία της Αθήνας να ανταποκριθεί.
Οι ακραίες προσπάθειες περικοπών πνίγουν τη χώρα. Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και η αύξηση της φορολογίας πνίγουν την ιδιωτική κατανάλωση, που στην Ελλάδα συνιστά τα......
τρία τέταρτα του ΑΕΠ, επισημαίνει η Frankfurter Neue Presse.
Θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά. Ενός Μνημονίου μύρια έπονται. Τα βαμπίρ των αγορών δεν αρκούνται σε ό,τι έφαγαν, αχόρταγα, ζητούν και άλλο αίμα. Και η κυβέρνηση των ανήμπορων να δουν πέρα από τα νεοφιλελεύθερα προτάγματα, στα οποία εδώ και καιρό ομνύουν, δεν έχει έρμα για να πει «όχι».

Το ερώτημα πλέον δεν είναι, εάν αυτά τα μουτρωμένα …παλικάρια, που μας κυβερνούν, είναι σκιτζήδες ή βαλτοί; Το ερώτημα, που θάπρεπε να μας βασανίζει, είναι τι γίνεται με εμάς;

Εκτός κι αν έχουμε επιλέξει τη μαζική αυτοκτονία…