Τρέμετε λαοί: η Ψωροκώσταινα επιτίθεται!

Η Ελλάδα 5η παγκοσμίως σε εισαγωγές πολεμικού υλικού!
 
 Γράφει ο Χρήστος Μαγγούτας

Θα το θεωρούσαμε απίστευτο αν η πρόσφατη ανακοίνωση δεν προερχόταν από μια διεθνώς εγκυρότατη και ανεξάρτητη πηγή, τo Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI). 
 
Ούτε λίγο ούτε πολύ η Ψωροκώσταινα τα τελευταία 5 χρόνια βρίσκεται παγκοσμίως στην πέμπτη θέση των χωρών ανάλογα με τα χρήματα που ξοδεύει για πολεμικό υλικό. Ξεχάστε τις μεγάλες υπερδυνάμεις, η Ελλάς  είναι πάνω από αυτές και αγοράζει το 4% της παγκόσμιας πολεμικής αγοράς. Πρώτη είναι η Ινδία με 9% (με πληθυσμό 1.2 δις και φυσικά λόγω Πακιστάν), δεύτερη η Κίνα με 6% (που είναι και η δεύτερη οικονομική δύναμη παγκοσμίως),  τρίτη η Νότια Κορέα με 6% (λόγω της Βόρειας Κορέας), τέταρτο το Πακιστάν με 5% (λόγω Ινδίας) και 5η η λατρεμένη πατρίδα μας ---για ποιο λόγο άραγε;
 
Μήπως σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε το Νέο Βυζάντιο οπότε θα επιτεθούμε στους γείτονές μας και θα τους συντρίψουμε; Μήπως σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε την αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οπότε καλά κάνουν η Ινδία και το Πακιστάν και λαβαίνουν τα μέτρα τους;
Ή μήπως είναι απλά ότι λόγω της μυστικότητας όσον αφορά τις στρατιωτικές δαπάνες μερικοί μπορούσαν να έχουν...... πολύ μεγαλύτερες μίζες από ό,τι σε άλλα υπουργεία γιατί ο έλεγχος είναι ουσιαστικά αδύνατος; Καλά ξέρουμε από χρόνια ότι η Ελλάδα είναι δεύτερη στις στρατιωτικές δαπάνες μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ κατά κεφαλήν μετά τις ΗΠΑ – άλλη μια «διάκριση».
Και μια τρίτη «διάκριση»: είμαστε η δεύτερη παγκόσμια πολεμική δύναμη αν συγκρίνουμε τις στρατιωτικές δαπάνες σε ποσοστό με το ΑΕΠ.  Πρώτες είναι οι ΗΠΑ αλλά έχουν να κάνουν με το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, ο Καναδάς, η Γερμανία είναι ένα τίποτα μπροστά μας (βλέπε και σχετικό σχεδιάγραμμα).
Αυτά για όσους αναρωτιούνται πώς μπήκαμε σε τόσο χρέος και πρέπει τώρα να μαζέψουμε επειγόντως 50 δις ξεπουλώντας. Ε, βάλτε και τα περίπου 16 δις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήτοι το ασύλληπτο ένα δις τη μέρα, και κάπου θα βγει η σούμα. Ναι, αλλά μας έμειναν τα έργα, θα πει κάποιος. Ναι, αλλά μας έμεινε το χρέος, θα πει άλλος και θα πληρώνουμε την Αττική Οδό κι τη «μεγαλύτερη γέφυρα στη γη» μέχρι τη συντέλεια του κόσμου.
 
Και ακούμε ότι από το 2000 ως το 2006 δόθηκε μίζα 1 δις ευρώ για πολεμικό εξοπλισμό. Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε  ποιοι ήταν υπουργοί Εθνικής Άμυνας κατά το διάστημα αυτό για να αποδώσουμε ευθύνες ....
 
Εγώ πιστεύω ότι θα έχει δίκιο ο Άκης Τζοχαντζόπουλος αν βγει και πει «Όχι βρε σύντροφοι, δεν έγερναν τα υποβρύχια, η θάλασσα έγερνε». Όλοι θα τον πιστέψουν, όπως τον πιστεύουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ από το 1998 και όποιος τολμάει ας μη συμφωνήσει, (θα πρέπει να έχει πρώτα υπογράψει δήλωση πολιτικής ευθανασίας --γνωρίζει πολλά ο Άκης γαρ).
 
Ω Ελλάς, χώρα των θ[α]υμάτων. Εμείς δεν εφεύραμε την τραγωδία αλλά και την κωμωδία;
 
Χρήστος Μαγγούτας
Toronto Canada
 
Για του λόγου το αληθές βλέπε τις παρακάτω αξιόπιστες πηγές: