Ξεκινά η επίθεση στη Λιβύη.. Τα Γαλλικά αεροπλάνα πάνω από την Βεγγάζη

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προανήγγειλε στρατιωτική επέμβαση κατα του καθεστώτος Καντάφι μετά απο ομόφωνο ψήφισμα της έκτακτης σύσκεψης των ηγετών στο Παρίσι. Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε οτι ο Καντάφι αγνόησε τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας και ουσιαστικά άναψε το "πράσινο φως" για τη στρατιωτική επέμβαση.

Πριν από λίγο Γαλλικά αναγνωριστικά αεροσκάφη Rafale μπήκαν στο λιβυκό εναέριο χώρο, μετέδωσε το αραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Arabiya, επικαλούμενο γαλλική στρατιωτική πηγή.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMT-TV.

Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, το δίκτυο μετέδωσε ότι τα γαλλικά αεροσκάφη εισήλθαν στον λιβυκό εναέριο χώρο στο .......πλαίσιο της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από την Βεγγάζη, που βρίσκεται στα χέρια των εξεγερμένων, προφανώς σε μία προσπάθεια να ελέγξουν την επέλαση των δυνάμεων του Καντάφι στην πόλη.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, συναντήθηκαν αρχικά οι τρεις τους και στη συνέχεια μαζί με τους άραβες ηγέτες, με τον εκπρόσωπο της Αφρικανικής Ένωσης, εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επικεφαλής ευρωπαϊκών χωρών για να προετοιμάσουν το σχέδιο δράσης με βάση την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Μετά την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στη διάρκεια της νύχτας από τον Καντάφι, πηγές που πρόσκεινται στις συνομιλίες στο Παρίσι ανακοίνωσαν ότι η στρατιωτική επέμβαση μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μετά τη λήξη της έκτακτης διεθνούς συνόδου, σήμερα το απόγευμα, με τη Γαλλία, τη Βρετανία και τον Καναδά να μετέχουν στην πρώτη φάση τους και τις ΗΠΑ και τις αραβικές χώρες στη δεύτερη φάση