Η «κρητική βεντέτα» Πάγκαλου-Ραγκούν, η Εύη, η Χριστίνα και τα… «καλά παιδιά»

Του Μανώλη Κυπραίου

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος «ακονίζει τα μαχαίρια του» για τη μεγάλη μονομαχία με τον άσπονδο φίλο του Γιάννη Ραγκούση, προετοιμαζόμενος να κάνει «άνω-κάτω» το ΠΑΣΟΚ αν προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε αντικατάστασή του.
Αυτά «διαρρέουν» άνθρωποι από το «περιβάλλον» του «παιδονόμου» της κυβέρνησης, οι οποίοι θεωρούν παράλληλα πως αυτός που πρέπει να φύγει είναι ο… «χθεσινός Ραγκούσης» όπως λένε χαρακτηριστικά.
Βέβαια, αυτό δεν αποτελεί είδηση, μιας και είναι γνωστό εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ μήνες τώρα, πως οι σχέσεις Πάγκαλου-Ραγκούση βρίσκονται στο «κόκκινο». Τα… «αίματα άναψαν» μετά τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία Σαρωνικού, σύζυγος του Θ. Πάγκαλου, Χ. Χριστοφάκη απέτυχε να εκλεγεί Δήμαρχος.

Η πρόταση Ραγκούση για τον Πάγκαλο

Τότε, κατηγορήθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης και η ανταγωνίστρια στο υπόλοιπο Αττικής υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, πως. έκαναν τα πάντα για να μην εκλεγεί η Χριστίνα Χριστοφάκη. Όμως η .......
διαμάχη δεν σταμάτησε εκεί, παρά τις πυροσβεστικές επεμβάσεις του Μιχάλη Καρχιμάκη και πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιάννης Ραγκούσης άρχισε να διαμηνύει δεξιά κι αριστερά πως χάρις σε αυτόν και τη δική του ιδέα ο πρωθυπουργός να θέσει το δίλημμα των εκλογών πριν τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, κατάφερε το ΠΑΣΟΚ να ανατρέψει τα μέχρι τότε προγνωστικά, χαρακτηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς, τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ως… «άχρηστο». Ειδικά μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης πως: «όλοι μαζί τα φάγαμε» και περί δημοσίων υπαλλήλων «κοπριτών» ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια συνάντησης του στενού κύκλου του Γιώργου Παπανδρέου, την αποπομπή του Θεόδωρου Πάγκαλου. Ο πρωθυπουργός απάντησε πως γνωρίζει άριστα τι συμβαίνει, αλλά υπενθύμισε ταυτόχρονα πως ο «πολιτικός όγκος» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης δεν είναι «αμελητέος».
Το περιβάλλον πάντως του Θεόδωρου Πάγκαλου δηλώνει πως ο αντιπρόεδρος δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια και πως όταν θα φτάσει η στιγμή να μιλήσει, θα μιλήσει, προκαλώντας το δικό του «παλιρροϊκό κύμα» στην κυβέρνηση.
Μάλιστα οι άνθρωποι του περιβάλλοντος Πάγκαλου, επισημαίνουν σε κάθε τους επαφή με τους δημοσιογράφους πως δεν επέλεξε ο ίδιος την οδό της αντιπαράθεσης, αλλά ο Γιάννης Ραγκούσης.

Η αντεπίθεση της Χριστίνας στην Εύη

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της αντιπαράθεσης εντάσσεται και η επιστολή της Χριστίνας Χριστοφάκη προς την υπουργό Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου για τις συγχωνεύσεις των σχολείων και τα προβλήματα που δημιουργούνται στον Δήμο Σαρωνικού. Και όλως περιέργως υφυπουργός Παιδείας είναι η Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Μάλιστα η σύζυγος του Θεοδώρου Πάγκαλου απειλεί ανοικτά την κυβέρνηση με… «νέα Κερατέα» αν κλείσει το σχολείο στην περιοχή του Κουβαρά. Το επίμαχο απόσπασμα της επιστολής αναφέρει τα εξής: «Τόσο εγώ όσο και ο συνδυασμός μου θα στηρίξουμε τον κοινό αγώνα όλων των δημοτών του Δήμου Σαρωνικού για να μην κλείσει το σχολείο του Κουβαρά. Δεδομένου του παρελθόντος και του παρόντος της περιοχής, δεν θα ήταν ευχάριστο για κανέναν, αν γεννιόταν μια νέα κρίση τύπου Κερατέας».
Είναι ηλίου φαεινότερο πως οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ισοδύναμες με την κόλαση για τον Γιώργο Παπανδρέου. Μνημόνιο, οικονομία, είσπραξη φόρων, πιέσεις από την ΕΕ, τουρκικές προκλήσεις και ως «κερασάκι στην τούρτα» ο εσωκομματικός εμφύλιος «μεγατόνων».
Πληροφορίες πάντως από την Ιπποκράτους αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός έχει αναθέσει προς το παρόν το ρόλο τού (ουσιαστικού) παιδονόμου στον Χάρη Παμπούκη ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως εξαιτίας αυτής της διαμάχης μπορεί στον ανασχηματισμό να κάνει την έκπληξη και να βρεθεί αυτός στη θέση του Θεόδωρου Πάγκαλου, ως «σολομώντεια λύση». Αν και ο ίδιος όπως έχει εκμυστηρευτεί στους συνεργάτες του δεν το επιθυμεί.

Ο «παράγων» Βενιζέλος

Όμως, «άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει»… ειδικά όταν έχεις έναν Βαγγέλη Βενιζέλο να παρατηρεί και να προετοιμάζεται, ευχόμενος να ξεκινήσει το γρηγορότερο δυνατό ο αλληλοσπαραγμός μεταξύ των «εκλεκτών» του πρωθυπουργού.
Γιατί όπως είπε στενός συνεργάτης του υπουργού Εθνικής Αμυνας με νόημα: «ο χρόνος περνά, μα ο Βαγγέλης δεν ξεχνά», υπονοώντας την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές.