Διπολική συμπαιγνία

 Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Από την πρώτη στιγμή αναφέρθηκα σε πολιτική συμπαιγνία κατά του λαού.. Από τότε που προεκλογικά ο λακές της Goldman Sacs και των κεντρικοευρωπαϊκών τραπεζών μόλυνε με την προεκλογική του ντουντούκα το περιβάλλον κραυγάζοντας «λεφτά υπάρχουν»! Με τον έτερο ευτραφή καπαδόκη της ΝΔ να λουφάζει πίσω από μια άριστα φιλοτεχνημένη μάσκα πολιτικής ειλικρίνειας που όμως στην αντίστροφή της όψη, έκρυβε το χαιρέκακο χαμόγελο του πολιτικού του αντιπάλου. Δύο, ο ένας δώρο. «Θα τα παγώσω όλα» διαλαλούσε στεντόρεια τη φωνή ανά την χώρα ο ευτραφής, παγιδεύοντας τον λαό στον μονόδρομο του Νεοφιλελεύθερου ΝΕΟΠΑΣΟΚ. Ήξεραν καλά ότι αυτός στην λογική των εξαρτημένων  ανακλαστικών του Παβλώφ θα έπαιρνε ως κυνηγημένος και άρον άρον την ψήφο του για να την παραδώσει λευκή επιταγή στον εγχώριο κλητήρα της διεθνούς τραπεζικής μαφίας. Κι όμως. Υπήρξαμε μερικοί που προειδοποιούσαμε πως:

« Το έλλειμμα βρίσκεται ψηλότερα του 14% και το γνωρίζουν όλοι όσοι όφειλαν να το ξέρουν» έγραφα (αναζητείστε το) και από εδώ, το καφενείο, δυο μήνες προ των εκλογών και .......όχι κατόπιν ως μετά Χριστόν προφήτης, εισπράττοντας ύβρεις από τους Νεοπασόκους. «Οι εκλογές όζουν στημένο παιχνίδι» επέμεινα ως φωνή βοώντος εν τη πολιτική ερήμω. Για να ακολουθήσουν οι θεατρικές παλινωδίες του λακέ που για να καλύψει τα νώτα του ως προς την δια του Μνημονίου σκοπούμενη υποθήκευση της χώρας εξαπέλυσε προπέτασμα καπνού, προβαίνοντας σε δύο κινήσεις εξόχως παραπλανητικές.

Ταξίδεψε ως την Μόσχα για να εισπράξει την οργίλη άρνηση βοήθειας από τον Πούτιν (τράβα στο ΔΝΤ του είχε πει) αφού προηγουμένως είχε ο ίδιος και κατ’ εντολή των Αμερικανών περιφρονητικά απορρίψει (όχι δεν θέλουμε τίποτα) την προσφορά του. (Ποιος; Αυτός ο λακές. Από ποιον; Από μια υπερδύναμη! Την συγκεκριμένη υπερδύναμη με την συγκεκριμένη συμμετοχή στην διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους.. Την Ρωσία..) Και ως να μην του επαρκούσε αυτό, επιδεικνύοντας έναν δήθεν πλουραλισμό στο αίτημα βοήθειας, επιχείρησε να εμπλέξει και την Κίνα, πληρεξουσιοδοτώντας όμως  για τις διαπραγματεύσεις της δανειοδότησής μας, τους νονούς του! Την Goldman Sacs!! Το θράσος!! Η απάντηση στην θνησιγενή προσπάθειά του ήρθε ευθέως από το στόμα του Κινέζου ομολόγου του. «Συζητώ μόνο με κράτη και όχι με τράπεζες» δήλωσε δημοσίως εκθέτοντας τον λακέ ως υπονομευτή της ίδιας του της χώρας.

Προηγουμένως την (8/21/2010) έχω αναρτήσει αποκαλυπτικό και τεκμηριωμένο δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς σύμφωνα με το οποίο: η Ελλάδα επιδιώκει απεγνωσμένα τον δανεισμό της από την Κίνα δια μέσου της Goldman Sacs γεγονός που  αύξησε αμέσως και κατακόρυφα το primioum για το χρέος. Κι επειδή η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι κατά κανόνα άριστα πληροφορημένη, οι βασικοί ύποπτοι της παροχέτευσης ενός κωδικοποιημένου μηνύματος στην «αγορά» ήταν τρεις. ‘Η ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ή η Goldman Sacs ή ο Μπιρικόγκος υπουργός οικονομικών. Επομένως δύο τινά μπορεί να συνέβαιναν: Ή ο Amit Sarkar της Lehman Brothers Holdings Inc. βρισκόταν εν δικαίω όταν δήλωνε για μας πως ουδείς νόμος σου απαγορεύει να εκμεταλλευτείς έναν ηλίθιο, ή οι αγορές (τράπεζες που σε όλους τους τόνους και τρόπους κάνουν γνωστό πως και τα δάνεια έχουν τις προμήθειές τους) γνώριζαν καλά το γιατί προωθούσαν στους πελάτες τους στοιχήματα (swaps) επί των επικείμενων ερειπίων μας για να θησαυρίσουν.. (μεταξύ αυτών και Έλληνες ή Ελληναράδες της καθαρόαιμης εκαλιώτικης φυλής) 

Για να εισαχθούμε στην μαύρη τρύπα του ΔΝΤ και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό εξόντωσης του λαού μας απ’ όπου μας υποδεικνύεται σατραπικά σήμερα, ό,τι οφείλαμε να πράξουμε εμείς ευθύς εξ αρχής. Την αναδιάρθρωση του χρέους. Το κούρεμά του. Το γιατί δεν συνέβη τότε είναι πλέον οφθαλμοφανές. Κατά την συγκεκριμένη περίοδο εμείς θα ήμασταν εκείνοι που θα αποφασίζαμε για το ύψος της κουράς και όχι οι τραπεζίτες!! Όπως έγινε το 1936 επί Μεταξά (!!!) όταν η χώρα μας κατέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο κουρεύοντας το 70% του χρέους προς την βελγική τράπεζα «Societe Commercial de Belgique», επικαλούμενη απλώς λόγους διοίκησης υγείας και ασφάλειας του πληθυσμού της.  Σήμερα είναι οι Τραπεζίτες γιατί ο αχρείος και η πολιτική του συμμορία το εξασφάλισε υποθηκεύοντάς μας.

Κι όμως ακόμη και τώρα, που και αυτός ο υπερσυντηρητικός  Guardian (καφενείο 3/07/2011 09:50:00 μμ ) ωρύεται με αποδέκτη την Κομισιόν από τα πρωτοσέλιδά του πως οφείλει αυτή να συστήσει επιτροπές διερεύνησης των αιτιών του δυσβάστακτου χρέους τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ιρλανδία έτσι ώστε η αποψίλωσή του να είναι δίκαιη, υπάρχει διέξοδος. Αρκεί η χώρα να συνταχθεί στην άποψη που επιμόνως απαιτεί την ανάδειξη σε θέα κοινή των προσώπων που υπέγραψαν εκταμίευσαν και διαχειρίστηκαν τα ποσά. Τότε θα απολαύσετε πρώτον: Το πώς η ΕΟΚ τη συναινέσει της ντόπιας αλητοελιτοκρατίας μας επιδοτούσε την εξαφάνιση θέσεων εργασίας, όπως και την επίσης επιδοτούμενη μετανάστευση των βιομηχανιών μας προς τις χώρες του φθηνού βορά αλλά και: Το ποιοι συγκεκριμένα, ονομαστικά, ήταν εκείνοι που εξέτρεψαν την ροή του χρήματος δια των off shore στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ε, λοιπόν ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Αν δεν αλλάξει η χώρα «ριζοσπαστικά» πολιτική, τέτοια χαρά δεν θα την δείτε όσες μηνύσεις για εσχάτη προδοσία και αν υποβληθούν από τον κάθε Μπέη ή Κασιμάτη κατά του λακέ και της λούμπεν πολιτικής του παρέας. Απλώς γιατί (επαναλαμβανόμενος για πολλοστή φορά τονίζω) νομίμως ενήργησαν και ενεργούν (πλην ίσως της κοινοβουλευτικά ανεπικύρωτης επιβολής του Μνημονίου) αφού το Σύνταγμα ερμηνεύεται κατά το δοκούν.
Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr 

ΥΣ. Θα ήθελα από καιρό να είχα διαψευστεί και τίποτα απ’ όσα έχω προβλέψει να έχει επιβεβαιωθεί. Γιατί κατά την πολιτική οικονομία είναι μεν κέρδος αλλά κέρδος αρνητικό. Δυστυχώς αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική τα χρόνια που έρχονται θα είναι όλα δίσεκτα.