Η μαύρη κι άραχλη επικαιρότητα εμπνέει το πατρινό καρναβάλι!...



Γράφει ο Μαγια

Κορυφώνεται το Πατρινό Καρναβάλι με τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής. Πάνω από 30.000 καρναβαλιστές έχουν ήδη πάρει θέσεις, ενώ το κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε ένα ατέλειωτο, πολύχρωμο πανηγύρι χαράς και κεφιού, που θα συνεχισθεί όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της καρναβαλικής πρωτεύουσας.
Θα είναι όλοι …παρόντες, από τον Γιώργο Παπανδρέου και την Άνγκελα Μέρκελ, μέχρι την Πετρούλα και τους Τροϊκανούς!  
Φέτος η μαύρη κι άραχλη επικαιρότητα εμπνέει, εκτοξεύοντας το κέφι και τον ενθουσιασμό στα ύψη.
Ο βασιλιάς Καρνάβαλος, είναι ένας εντυπωσιακός κλόουν, που  περιτριγυρίζεται από ρολόγια.
Το άρμα της Βασίλισσας του......... Καρναβαλιού, παραπέμπει στη βραζιλιάνικη αισθητική και αποτελείται από φτερωτά άλογα.
Μεγαλοπρεπές το άρμα «Troika Circus». Η σέξι Πετρούλα ακολουθεί τον Τροϊκανό «Mr Blue Eyes», η Μέρκελ με το μαστίγιο και ο Παπανδρέου με το ποδήλατό του ακροβατεί. Η παρέα διευρύνεται με τον Πάγκαλο να κάνει ζογκλερικά με γεμάτα…πιάτα, τον Παπακωνσταντίνου και τον Σαρκοζί.
«Καρναβαλικό Μνημόνιο» λέγεται το άρμα, που μετατρέπει καρναβαλικά το σιντριβάνι της πλατείας Γεωργίου σε καρναβαλικό μνημόνιο. Τα μέλη της τρόικας, που κρατούν την υδρόγειο έχουν τη θέση των λιονταριών που αναβλύζουν δολάρια και ευρώ, ενώ Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία κινδυνεύουν.
Το άρμα «Μας τρώνε με χρυσά κουτάλια» είναι ένας χρυσοβαμμένος σκορπιός με κουτάλια για δαγκάνες.
Από το θαλάσσιο χώρο είναι εμπνευσμένο το άρμα «Ψαροφτερουγίσματα», που θυμίζει παιδικό παιχνίδι.
Ένα άλλο άρμα σατιρίζει τους «Ράδιο Αρβύλα», αλλά και τους μόνιμους «επίτιμους» προσκεκλημένους των εκπομπών, Κώστα Πρέκα, Γιάννη Μπουτάρη κ.α.
Ειδική ενότητα αποτελούν τα τέσσερα άρματα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όπου …παρελαύνουν οι Θανάσης Βέγγος, Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Δούκας, Τζένη Καρέζη, Μίμης Φωτόπουλος και Βασίλης Αυλωνίτης.
Επίσης αρκετά από τα πληρώματα θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές.
Στην αποψινή παρέλαση πρωταγωνιστές είναι τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού, που διαδέχονται τα άρματα του Δήμου.