Και….. κερατάδες και δαρμένοι.

Γράφει ο Λυσίας
Μιλάμε για πολύ…. «λεβεντιά» ο άνθρωπος. Για πολύ φιλότιμο….Τόσο πια που να μην μπορεί να το σηκώσει από το βάρος.
Είπα να πάψω να ασχολούμαι, μα το καλάμι του σ’ αφήνει στη μούγκα;
Τόση πια προκλητικότητα, που λες να την εκφράζει, μόνο και μόνο για να μας τσιγκλάει.
Α ρε Πίπη….. Μπορεί στο θέατρο, να μην τα πήγες και τόσο καλά, γιατί αν ήταν καλά, δεν θα σου έμεινε χρόνος για εκπομπές, διαφημίσεις, συνεντεύξεις και λοιπή παραγωγή γλαμουρίτσας.
Στο θράσος όμως, σου βγάζω το καπέλο.
Έχεις….. ντοκτορά.
Κάνει ο άνθρωπος, την πιο φθηνή, από πλευράς παραγωγής, εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης, με το πιο ακριβό κόστος….. Πέντε φορές ( μπορεί και παραπάνω) περισσότερο, από το πραγματικό της κόστος….
Κάνει δε το χαβαλέ του, ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΣ όλες τις Αθηναϊκές θεατρικές παραστάσεις, τις εμπορικού και όχι, καλλιτεχνικού προσανατολισμού. Κάνει τις δημόσιες σχέσεις του με όλους τους ηθοποιούς, προφανώς για να τους κρατάει ( εάν του χρειαστεί ) στο χέρι και βγάζει και θράσος από πάνω…..
Είπε στην τελευταία του εκπομπή : « Αγαπάω τόσο πολύ την ΕΡΤ, που μου έρχεται να κάνω εκπομπή και του χρόνου »…..
Μα δεν βγάζει πολύ θράσος, η «λεβεντιά» του; Δεν τον μαζεύεις, εν πάση περιπτώσει, φίλε Λάμπη Ταγματάρχη, που........ άλλα έλεγες πριν αναλάβεις το τιμόνι της ΕΡΤ και άλλα κάνεις τώρα…..
Είναι πρόκληση, η εκπομπή να τσιμπάει κάθε εβδομάδα από το ταμείο της ΕΡΤ, 65.000 ευρώ περίπου, με το Φ.Π.Α. και τα παρελκόμενά της, όταν ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, με 4.000 ευρώ την εκπομπή.
Και δεν το βουλώνει. Μας προκαλεί συνεχώς.
Αυτός, που αντί να διαβάζει πέντε πράγματα, για τους προσκεκλημένους του και να τα πει, να ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ, κάθεται απλά ως….. πασαδόρος και τους δίνει μικρόφωνο, για να τον δοξολογούν. Για να τον γλύφουν και να του λένε…. πόσο σπουδαίο έργο επιτελεί.
Στους στραβούς, ο μονόφθαλμος βασιλεύει… Και ο νοών νοείτω….
Αντί αυτός, ως οικοδεσπότης, να αναφέρεται με κάποιον σεβασμό ( εάν ξέρει τι είναι αυτό ) για το έργο, που οι καλεσμένοι του, έχουν επιτελέσει….
Φίλε Λάμπη, κριτήριο έχεις. Σου πάει αυτό το Σαββατιάτικο χαβαλέδιασμα που….. ενοχλεί σε βάθος «την υγεία μας»; Κυρίως όταν γνωρίζουμε και με πόσο το πληρώνουμε; Θες να συνεχίσεις τον ίδιο χαβά του προκατόχου σου Παναγόπουλου; Ή θες κανένα Σαββατόβραδο να μας δεις να κατασκηνώσουμε έξω από την ΕΡΤ, μέχρι να αποπέμψεις, τον ΜΕΓΑ ΣΤΑΡ σου;
Ή να κάνεις την εκπομπή ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.
Γιατί σε εποχές μνημονίου, να πληρώνουμε τον χαβαλέ του Παπαδόπουλου τόσο προκλητικά, ε όχι, αυτό δεν το θέλει ούτε και ο Αλλάχ.
Και δεν φθάνει αυτό, μας προκαλεί και από πάνω, συνεχώς.
Και κερατάδες, δηλαδή, και δαρμένοι….
Ουφ, με σύγχυσε πάλι ο κομπάρσος της καρδιάς μας, που λέει και ο Λευτέρης Μυτιληναίος.

                                                                                                                               ΛΥΣΙΑΣ