Στης ακρίβειας τον καιρό

 Γράφει ο Ιάσων Α.

Την περασμένη εβδομάδα αγόρασα ένα εργαλείο από το Amazon το οποίο μου στοίχισε με τα έξοδα αποστολής 45 ευρώ και το παρέλαβα μέσα σε μια βδομάδα . Πριν το παραγγείλω το έψαξα στην αγορά της πόλης μου και το βρήκα με 119 ευρώ και στο ιντερνετ σε κατάστημα στην Θεσσαλονίκη 96 + έξοδα αποστολής .
Προχθές έβγαλα ένα κλειδί για το αυτοκίνητο μου . Η κάρτα μου  στοίχισε 150 + 30 προγραμματισμός 180 ευρώ . Επειδή η δουλειά μου ήταν ηλεκτρονικός και μπορώ να εκτιμήσω πόσο κάνει η κάρτα δεν την κοστολογώ παραπάνω από 5 ευρώ , άντε 10 , να βγάλει και το κατάστημα 100% που δεν πρέπει  20 ευρώ , συν την δουλειά για να την προγραμματίσει τα 30 ευρώ που και αυτά είναι πάρα πολλά για δουλειά 10 λεπτών , 50 ευρώ αξία . Μέχρι τα 180 έχουμε 130 ευρώ παραπάνω . Η αισχροκέρδεια στο μεγαλείο της . Η απελευθέρωση της αγοράς που θα έφερνε τον ανταγωνισμό και ως εκ τούτου την πτώση των τιμών στην χώρα μας.......
λειτούργησε αρνητικά . Αντί να μειωθούν οι τιμές , πήραν τον ανήφορο . Στον μόνο κλάδο που λειτούργησε είναι στην τηλεφωνία , αλλά εδώ έχουμε τεράστια κέρδη στις εταιρείες ,γιατί από ένα τηλέφωνο που υπήρχε στο σπίτι παλιά , τώρα το κάθε σπίτι πληρώνει για τα κινητά που υπάρχουν τουλάχιστον μισό μισθό. Δεν φταίνε φυσικά αυτές , όταν παιδάκια 8 χρόνων ή 10 έχουν κινητό ,τότε φταίμε εμείς ή όταν δεν σταματάμε να μιλάμε , τότε πάλι φταίμε εμείς . Το θέμα είναι ότι , ότι και να πάρεις στην Ελλάδα θα το πληρώσεις ακριβότερα από της υπόλοιπες χώρες της δύσης στην οποία ανήκουμε , ακόμη και τον καφέ σου .
Ιάσων Α