Η «βόμβα» Στρος Καν, στον Γ. Παπανδρέου!...

Γράφει ο Μαγια

Τις τελευταίες μέρες, τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν. Η συμφωνία με την τρόικα για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, οι ενδοκυβερνητικές τριβές και παλινωδίες και χθες η «βόμβα» από τις δηλώσεις Στρος Καν, είναι ενδείξεις ότι, η κυβέρνηση, με μόλις 16 μηνών ζωή, παραπαίει κουρασμένη, διαψευδόμενη και παραπλανούσα.

Τα τελευταία νέα, πως πρωθυπουργός είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, ούτε δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση εισέρχεται σε τροχιά αποσταθεροποίησης.

Η χώρα βουλιάζει σε οικονομική - κοινωνική και πολιτική κρίση. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις, που........... όμως διαγράφονται πυκνές και επί του παρόντος σκοτεινές.
Εν μέσω Συμπληγάδων καλείται να πορευτεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος διανύει την πλέον κρίσιμη καμπή, της έως τώρα θητείας του. Συνεργάτες του επιμένουν πως δεν είναι στις προθέσεις του η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αλλά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει τη στάση του, εάν υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις.
Η αιτία της κυβερνητικής καθίζησης είναι η χρεοκοπία του Μνημονίου. Το γεγονός ότι οι επιπτώσεις γίνονται επώδυνα αντιληπτές από ολόκληρη την κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο ότι την Τετάρτη, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, μαζί με τους μισθωτούς που απεργούν, κλείνουν τα μαγαζιά τους οι μικροεπαγγελματίες -όσους ακόμη δεν έχει κλείσει η κρίση...