Νεκρός ο ληστής των ΕΛΤΑ Κάτω Αχαίας

Νεκρός στο Κέντρο Υγείας Κ. Αχαϊας βρίσκεται ο νεαρός, που το μεσημέρι είχε αποπειραθεί με την απειλή όπλου να ληστέψει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Κ. Αχαϊα. Μετά τη ληστεία σε βάρος πελάτη της τράπεζας βρέθηκε αντιμέτωπος με τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν. Της ανταλλαγής πυρών είχε προηγηθεί καταδίωξη στην ευρύτερη περιοχή.Πληροφορίες αναφέρουν οτι μετά τα ΕΛΤΑ κατευθύνθηκε στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Βάρδα της Ηλείας. Ενώ ήταν έτοιμος, με προτεταμένη καραμπίνα, να εισβάλει στην τράπεζα πέρασε περιπολικό του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος. Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τις κινήσεις του και αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη, αφού ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Εντοπίστηκε με τη μοτοσικλέτα στο χωριό Καρέικα και όπως αναφέρουν πληροφορίες υπήρξε ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς. Συνέπεια ήταν να τραυματιστεί ο ..........δράστης και να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Κ. Αχαϊας όπου και εξέπνευσε.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες ο δράστης λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι στάθηκε στην είσοδο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. της Κάτω Αχαΐας καλυμμένος με ένα… σεντόνι και ένα αποκριάτικο καπέλο. Προτάσσοντας το όπλο σε έναν πελάτη, του ζήτησε χρήματα. Έντρομος ο πελάτης του έδωσε διακόσια ευρώ, που είχε στην τσέπη του. Αμέσως μετά διέφυγε από το σημείο με μια μοτοσικλέτα την πινακίδα της οποίας είχε επίσης καλύψει με σεντόνι.
Τα ΕΛΤΑ της Κάτω Αχαΐας είναι η δεύτερη φορά που μπαίνουν στο στόχαστρο ληστών. Το Δεκέμβριο του 2009 ένοπλοι είχαν αποσπάσει 200 χιλιάδες ευρώ τραυματίζοντας μάλιστα ελαφρά δυο πολίτες και έναν αστυνομικό.