Οι γιαλατζί αντιδράσεις των ¨ Νικολάκηδων ¨

Γράφει ο Λυσίας

Το ότι όλα μπορούν να ευδοκιμήσουν, σ’ αυτή τη χώρα των…. φαιδρών πορτοκαλέων, αυτό είναι γνωστό.
Και πολλάκις, αποδεδειγμένο.
Φθάνει αυτές οι….. φαιδρουλίτσες, να μην υποτιμούν την νοημοσύνη μας. Προσπαθώντας ταυτόχρονα, με θράσος και προστυχιά, να μας βάλουν και χέρι.
Να χειραγωγήσουν, εννοώ, τον νταλκά και τον θυμό μας, αξιοποιώντάς τον, για δικά τους οφέλη. Κάνοντάς τον, «εργαλείο» των συμφερόντων τους.
Καλή είναι η….. «θυμωμένη» κριτική και οι «οργισμένες» κραυγές, των κάποιων κολλητών του συστήματος, τους άκρως ευνοουμένους, από αυτό. Αρκεί εμείς να μην το ξέρουμε Νίκο μου.
Γιατί άμα το ξέρουμε και τα πάρουμε κάθετα στην κράνα, να δεις πόσο πιο οργισμένοι, γινόμαστε εμείς.
Έτσι δεν είναι Νίκο μου;
Φίλε Χατζηνικολάου, του κλαμπ των εκλεκτών, πασών των κυβερνήσεων; Καλά κάνεις και θυμώνεις, για το δίκαιο του......... λαού. Άξιο το παντεσπάνι σου.
Μην τσαμπουκαλεύεις όμως, τόσο και τον καημένο τον Κώστα. Τον καλό συνάδελφο, που σου λέει ( on air ) πως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ήταν αποφασισμένο, πολύ προ μνημονίου….
Δεν σου φθάνει το δικό σου κλαμπ; Θέλεις και άλλα; Αυτά των κλειστών επαγγελμάτων; Άλλωστε, αυτό και εσύ το ξέρεις. Μην απορείς λοιπόν.
Γιατί θα σ’ακούσει και ο Πρετεντέρης και θ’αρχίσει και αυτός τις απορίες του, με τον γνωστό του και άκρως….. «δημοσιογραφικό» τρόπο.
Φώναζε λοιπόν, Νίκο Χατζηνικολάου. Κράξε την κυβέρνηση, για όλα τα κακώς πεπραγμένα. Πρώτα όμως, για να φανείς και αξιόπιστος, κράξε τον Κουρή και τον Γιαννίκο για τα δικά τους πεπραγμένα.
Για τα 500 εκατομμύρια που φάγανε, οδηγώντας το ALTER, εδώ που το έφθασαν. Και τους εργαζόμενούς του, που βίαια τους «φύτεψαν» μέσα στην απόγνωση.
Κράξε πρώτα, Κουρή-Γιαννίκο. Και  Σφαέλλο εάν θέλεις, ντόμπρα και σταράτα, με ονόματα. Και όχι με πους…. τσες του στυλ : «Έχει κάνει και η διοίκηση τα λάθη της».
Λάθη λες την αρπαχτή του μισού δις; Και την άθλια συμπεριφορά τους, απέναντι σ’ αυτούς που τους στήριξαν και τους γιγάντωσαν ;
Γιατί τότε και εγώ, να μην εκλαμβάνω, τον όψιμο, αντικυβερνητικό σου «τσαμπουκά» ως στήριξη, στους δυο; Ο ένας μάλιστα που τυγχάνει να είναι και συνέταιρός σου σε εφημερίδα και ραδιόφωνο.
Φωνάζεις, για να ασκήσεις πίεση στην κυβέρνηση να τα χαρίσει; Για να τα πληρώσει αυτά ο λαός; Όταν στέλνει στο αυτόφωρο, αυτή, τον μικρομεσαίο, που καθυστέρησε να πληρώσει το Φ.Π.Α. του;
Δεν θα μπει τέρμα πια, σ’ αυτή σας την «ηθική»¨; Σ’ αυτές σας τις νοοτροπίες, που έφθασαν εδώ που έφθασαν τη χώρα; Έκλεβαν οι κυβερνώντες και εσείς όλοι σιωπούσατε, γιατί μασάγατε από τα κλεμμένα…..
Τώρα; Νισάφι πια. Δεν πάει άλλο. Χαμπαριάστε το. Τριάντα-τριανταπέντε άτομα «μεγαλοδημοσιογράφοι», κάνατε έναν ολόκληρο κλάδο…. μπουρδέλο.
Αι σικτίρ πια.
Ποιόν πείθει ο κάθε Χατζηνικολάου ή ο Καψής, ο Πρετεντέρης και ο Χασαπόπουλος, όταν υψώνει τη φωνή του, η την…. .¨οργή¨ του στους εργοδότες των σωματοφυλάκων του;
Αφού η διαπλοκή έχει εισχωρήσει ίσα με το μεδούλι.
Δεν φθάνει ο διάολός μας και το κακό συναπάντημα μ’ αυτόν, θα έχουμε και σας, τόσο προκλητικά να μας πρήζετε τα…… τον έρωτα;
ΕΛΕΟΣ.
      
                                                                                                                                 ΛΥΣΙΑΣ