Die Zeit: Σχέδιο αναδιάρθρωσης ελληνικού χρέους, με αντάλλαγμα διαρκή λιτότητα

Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να εξαγοράσει το χρέος της μέσω της Ευρωπαϊκής Διευκόλυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), σύμφωνα με άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit που θα δημοσιευθεί την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας, χωρίς να αναφέρει πηγές, η Ελλάδα θα μπορεί να κάνει χρήση πιστώσεων του EFSF με ευνοϊκούς όρους και αντάλλαγμα τη δέσμευσή της να /////////ακολουθήσει αυστηρή δημοσιονομική πολιτική.
Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία διαψεύδει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.
"Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αυτό το θέμα, την αναδιάρθρωση", δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης στο Reuters.
Εξάλλου, δημοσίευμα του Reuters επικαλούμενο πηγές στη Γερμανία, τονίζει  ότι Γερμανοί αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών προετοιμάζουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να διαχειριστούν τις επιπτώσεις πιθανής χρεωκοπίας ή αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, σύμφωνα με πηγές που έχουν άμεση γνώση του θέματος.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει.
Μια πηγή, πάντως, προσκείμενη στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι αναλύουν το τι θα σήμαινε μία αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας για τις γερμανικές τράπεζες και για την σταθερότητα της ευρωζώνης.