ΠΑΤΡΑ: Βγήκαν …μαχαίρια στην παράταξη του νέου Δημάρχου!

Γράφει ο Μαγια

Το πρώτο μεγάλο στοίχημα του Γ. Δημαρά, είναι να συντονίσει το ετερόκλητο δυναμικό της παράταξής του, ώστε να αποκτήσει κοινή αντίληψη και ενιαίο λόγο, σημειώναμε στις 17 Δεκέμβρη.
Δεν πρόλαβε να αναλάβει καθήκοντα ο νέος δήμαρχος Πατρέων και άρχισαν τα …όργανα.
Διέγραψε διαμερισματικό σύμβουλο της παράταξής του, επειδή δεν πειθάρχησε σε απόφασή του και έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου.
Ισχυρούς κλυδωνισμούς, όμως, προκαλεί η ηχηρή διαφοροποίηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας και υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παπαγιαβή, ο οποίος καταψήφισε όλες τις προτάσεις της για τις θέσεις των προέδρων των δημοτικών οργανισμών, θέτοντας ταυτόχρονα και θέμα «ηθικής τάξεως» για νεοπροσληφθέντα συνεργάτη του ..........νέου Δημάρχου. Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε η αποκάλυψη ότι, σε συνάντηση που είχε ο Π. Παπαγιαβής με τον Δημήτρη Κατσικόπουλο, δήλωσε σφόδρα δυσαρεστημένος και μετανοιωμένος για την επιλογή του να στηρίξει τον Γιάννη Δημαρά, του ζήτησε συγγνώμη, που δεν συμπορεύθηκε μαζί του, και τον κάλεσε να «σώσει το Δήμο από αυτή τη δημοτική αρχή»!...
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, επίκειται και άλλη διαφοροποίηση, της δημοτικής συμβούλου Γ. Χρυσανθακοπούλου, ενώ φέρεται ενοχλημένος και ο Ν. Μακρής, δημοτικός σύμβουλος και στενός συνεργάτης του Γ. Δημαρά, ο οποίος προοριζόταν για τον τομέα του Πολιτισμού, αλλά τελικά ανατέθηκε στον ιδιοκτήτη των Φρονιστηρίων «Ορμή» και πρόεδρο της ομάδας ΑΣΕ ΟΡΜΗ, Α. Σκιαθά.

Παρόλα αυτά δε φαίνεται, ακόμη, να χάνει το στοίχημα ο Γ. Δημαράς. Θα κριθεί αν το κερδίσει το επόμενο διάστημα, όταν καταπιαστεί με τα φλέγοντα ζητήματα της πόλης.