Τα χαπια μου !

 Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος

Μπορείτε να εξηγήσετε μερικές απορίες σε εμένα το βλάκα που δεν καταλαβαίνω; Άντε μπράβο! Άμα είσαι βρεγμένος και λασπωμένος από το κεφάλι μέχρι τα πόδια, άμα σου δώσουν μια ωραία γραβάτα, είσαι  έτοιμος για να πας στη δεξίωση;  Κάπως έτσι δεν μοιάζει και η φαιδρή αυτή κατάσταση του ανοίγματος των επαγγελμάτων;  Πέστε μου τώρα, να έχετε απάντηση, τι κέρδισε ο Έλληνας πολίτης  από την απελευθέρωση των μεταφορών; Και τι θα κερδίσει αν ανοίξουν λίγο περισσότερο, που είναι διάπλατα ανοιχτά, τα φαρμακεία; Έπεσαν οι τιμές των  μεταφερόμενων προϊόντων; ή θα πέσουν οι τιμές των φαρμάκων; Καταργείτε τάχα την κατώτατη αμοιβή των μηχανικών. Θα πας εσύ που φτιάχνεις με πολύ κόπο και αίμα το μοναδικό σου σπιτάκι να βρεις τον φτηνιάρη μηχανικό, για να πάρει την αμοιβή του,  πχ  από τα σίδερα που δεν θα βάλει; Την ώρα που τραβούν την ανηφόρα οι τιμές στα πάντα, από βενζίνες, διόδια, σουπερμαρκετ και ότι βάλει ο νους σας, μην αναστατώνετε τον κόσμο με φαρμακοποιούς  και μηχανικούς. 
Έλειψε ποτέ σε κανέναν το φαρμακείο; Στο τελευταίο χωριό έχει από κανα –δυο! Εξυπηρετούνται οι πάντες!  Και.......... Σάββατο  και Κυριακή! Τι θέλουν να κάνουν επιτέλους; Να ξεφτιλίσουν τελείως και αυτό το επάγγελμα θεσμό  να δώσουν τα φάρμακα στα περίπτερα, και μαζί με τα τσιγάρα, να αγοράζεις και ένα αντιβηχικό γιατί σε χάλασε το χαρμάνι του καπνού και βήχεις….;  Μαζέψτε πρώτα το κράτος που διαλύθηκε από κάθε λογής κομπιναδόρους και αφήστε τελευταία όλα αυτά! Για κοιτάξτε την ξεφτίλα που κάθε μέρα μπαίνουν χιλιάδες ξαδέρφια.. του Μεγάλου Αλεξάνδρου … από το Αφγανισταν στον Ελληνικό χώρο,πιο πολλοί και από τις μπεκάτσες και τις τσίχλες, όπου μετά από κανα χρόνο παίρνουν και σύνταξη από το ΙΚΑ!  Μαζέψτε όλες τις απάτες και εκείνους τους φαρμακοποιούς που μαζί με κάτι σωτήρες γιατρούς ροκανίζουν τα ταμεία και αφήστε την απελευθέρωση τελευταία !
 Θέλετε απελευθέρωση επαγγελμάτων; Ξεκινήστε από το δικό σας! Γιατί να ασκούν το επάγγελμα  μόνο γιατροί δικηγόροι και μηχανικοί; Πολύ θα με χαροποιούσε να δω στη βουλή και κανέναν εργάτη, αγρότη η υπάλληλο; Ίσως να έδιναν έναν άλλο τόνο  και στον πολιτικό λόγο και στην πράξη που είναι τα ίδια εδώ και σαράντα χρόνια!
 Δηλαδή για να το κάνουμε και πιο λιανά, δεν μπορείτε να αφήσετε τον Έλληνα μια μέρα να ησυχάσει, να μην περάσει μια μέρα χωρίς περισσότερο άγχος από αυτό που τον φορτώσατε στο κεφάλι του;  Τζάμπα φασαρία, για να παρουσιάσετε τζάμπα μαγκιά; Να τρέχει ο κόσμος για να βρει φάρμακα, και να προκαλείται μια τεράστια αναστάτωση, για ένα αποτέλεσμα που δεν θα έχει κανένα μα κανένα όφελος στον πολίτη και στη χώρα;
 Σας είπε  η Τρόικα να απελευθερώσετε τα επαγγέλματα; Αν σας έλεγαν να μας υποχρεώσετε να κυκλοφορούμε γυμνοί από τη μέση και κάτω, θα το κάνατε;  Ο λαός υποστήριξε αρκετές αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν σε τριάντα χρόνια και έγιναν μέσα σε έξι μήνες! Έχασε και μισθούς και δώρα και τα πασχάλια του…  Αλλά μην τον εμπαίζετε με κάτι απελευθερώσεις φαρμακειών! Τα χάπια μου, ρε γαμωτο ! 
Από KAPISTRI