Αι σιχτίρ, πια!...

Γράφει ο Μαγια

 

Σβήνουν, μαζί με τον πυρσό της ΝΔ, οι όποιες ελπίδες να σπάσει η «γυάλα» της ατιμωρησίας του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Πριν από μερικές μέρες ήταν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, που κατέληξε σε φιάσκο. Τώρα την ίδια τύχη έχει και η υπόθεση της Siemens.

Κακά τα ψέματα. Η σημερινή πολιτική κατάσταση, οι βουλευτές και τα κόμματα δεν μπορούν να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγείου. Είναι κομμάτια της.
Ενα χρόνο τώρα η ελληνική κοινωνία απαιτεί να πληρώσουν όσοι πολιτικοί και άλλοι επώνυμοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα. Οι πολίτες εννοούν ότι πρέπει να επιστρέψουν τα κλεμμένα και να πάνε φυλακή αυτοί που έφαγαν με χρυσά κουτάλια και οδήγησαν τη χώρα σε τούτο το χάλι.
Στην ευνομούμενη χώρα που λέγεται Ελλάδα κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι θα έπρεπε να ήταν φυλακή. Η έννοια «εξεταστική επιτροπή» ενίσχυσε ακόμα ......πιο πολύ την εντύπωση στους πολίτες ότι, η συγκάλυψη και όχι η αποκάλυψη είναι στο DNA του πολιτικού κόσμου.
Οσους τακτικούς χειρισμούς και αν επιχειρήσει η πολιτική τάξη, στέλνοντας στο «ικρίωμα» τους λιγότερο προνοητικούς επίορκους, ο κίνδυνος κατάρρευσης του κομματικού συστήματος δεν περιορίζεται. Ισως έτσι να εξηγούνται τα υποβολιμαία σενάρια ότι οι οικονομικές και μιντιακές ελίτ αναζητούν εναλλακτικές πολιτικές λύσεις, ώστε σε περίπτωση κοινωνικής έκρηξης να μην περιέλθει η χώρα σε κατάσταση χάους.