Θόδωρε……Και την Πρωτοχρονιά μαζί τα φάγαμε.

Γράφει ο Λυσίας

 
Εμπιστευτική ενημέρωση, προς τον…σεβ-ΑΣΤΟ Πάγκαλο.
Μεγαλειότατε…. Να σας αποκαλύψω, πως οι Έλληνες, εξακολουθούν να τα τρώνε μαζί σας . Άρα καλά τους χρεώσατε, στην απονομή ευθυνών, όταν είπατε εκείνο το ιστορικό : ¨Μαζί τα φάγαμε¨. Και οι θρασείς, εξακολουθούν να τα τρώνε….. Ενώ, περισσότεροι Έλληνες, την Πρωτοχρονιά, κάνανε ρεβεγιόν με λίγο χοιρινό ή και κοτόπουλο, κάποιοι και στα συσσίτια του Δήμου, με μπιφτέκια, για να σε επιβεβαιώσουν μεγαλειότατε, βάπτισαν  την κότα τους, σε φιλέτο μόσχου Black Angus, με φουαγκρά και πράσινα σπαράγγια. Έτσι ονόμασαν την μαρουλοσαλάτα τους. Εκτός από τους Νεοδημοκράτες, που από πεποίθηση τα αποκάλεσαν…..¨γαλάζια σπαράγγια¨. Όσο για τις συνοδευτικές, της κότας, πατατούλες, τις ονόμασαν, ¨καραβίδες ποταμίσιες¨, με χαβιάρι και τερίνα φουαγκρά. Έτσι είπαν, το τζατζικάκι τους….. Ενώ πίνοντας ρετσινούλα, όσοι είχαν, δηλαδή για να πιούνε, λέγανε μεταξύ τους: ¨ Αχ…. ωραίο πράγμα, η Γαλλική σαμπάνια. Να είσαι καλά που μας έκανες, μαζί να τα τρώμε, Πάγκαλε…..¨
Και εσύ όμως, πολυχρονεμένε μου...........βεζίρη, δεν πέρασες άσχημα, μέσα στην χλύδα που σου πρόσφερε η κυρία Δασκαλαντωνάκη, φορτώνοντάς σε….. καλούδια, μπας και της ξεφορτώσεις κανένα από τα χρέη της προς το δημόσιο.
Τιμώμενο πρόσωπο ήσουν, στο ¨King George Palace¨. Και δεν σου άφησαν….. τρύπα ατάιστη. Μέχρι και από τ’αυτιά σε μπουκώσανε. Με ποταμίσιες καραβίδες, χαβιάρι και τερίνα φουαγκρά, με κρασί Porto. Κρέμα παρμαντιέ, με ψητές γαρίδες και βασιλικά χτένια. Αστακό με μανιτάρια ζιρόλ…. και έναν περίδρομο ακόμα. Που για έναν ολόκληρο χρόνο, επισκεπτόμενος την τουαλέτα σου, χλιδή θα την γεμίζεις και ευημερία….. Από ποταμίσιες καραβίδες.
Θα τσακώνονται τα….. γκουρμέ στο στομάχι σου, για το ποιο απ’ όλα, σε…. ¨γαργάλισε¨ περισσότερο. Αν και με τόσο λίπος που κουβαλάει αυτό, που να καταλάβει από…. γαργάλημα.
Άρα, βλέπεις μεγαλειότατε, πως οι Έλληνες, για να μην σε διαψεύσουν, τα ίδια φάγανε με εσένα.
Σε ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ βέβαια, μιάς και βάπτισαν το κοτόπουλό τους, με τις πατατούλες φούρνου και τη μαρουλοσαλάτα, σε φιλέτο μόσχου Black Angus, με φουαγκρά και πράσινα σπαράγγια….. Έτσι, σύντροφε Πάγκαλε, για μια φορά ακόμα επιβεβαιώνεσαι. Μαζί τα φάγατε. Και φάγατε από τα ίδια….. Εσύ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, στο φημισμένο ¨Tudor Hall¨ και αυτοί στο ¨χωλ¨ του σπιτιού τους.
Αυτό όμως δεν έχει και τόση σημασία….. Σε ποιο χωλ φαγώθηκάν τα αγαθά…. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το επιδόρπιο, με την βρεμένη σανίδα, στο χρωστάει να στο δώσει, πρώτα απ’όλα η ιστορία. Η οποία ήδη σε έχει κατατάξει εκεί που σου άξιζε να είσαι….. Φάε λοιπόν όσο μπορείς….. Γιατί όσο νωρίτερα κλατάρει το…. αστακο-σάκκουλό σου, τόσο νωρίτερα θα καθαρίσει ο τόπος από τα λογίς προκλητικά σου τερτίπια….. Άντε κι άμα σου έρθει…. ρέψιμο, πες μας το πρώτα, να κρυφτούμε στα καταφύγια, μην μας πάρει η μπόχα από τα…. αμαρτωλά σου φαγοπότια.
                                                                                                                                                  ΛΥΣΙΑΣ