Σε απεργία πείνας με απειλές προς δημοσιογράφους οι «Πυρήνες της Φωτιάς»

Σε απεργία πείνας μετά την αρχική τους δήλωση για αποχή συσσιτίου, προχωρούν από σήμερα οι ήδη προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς». 

Η αποχή συσσιτίου ήταν αντίδραση των κατηγορουμένων στην απόφαση του δικαστηρίου να κρατούνται οι ταυτότητες όλων όσοι παρακολουθούν τη δίκη αλλά μετά και την τελευταία απόφασή  για διορισμό δύο δικηγόρων για κάθε έναν από αυτούς προχωρούν σε απεργία πείνας.

Το δικαστήριο αφού διόρισε τους νέου συνηγόρους των κατηγορουμένων, διέκοψε την ακροαματική διαδικασία για αύριο, προκειμένου οι συνήγοροι να ενημερωθούν για τη δικογραφία.  

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο Γιώργος Καραγιαννίδης, μιλώντας εκ μέρους όλων των συγκατηγορούμενων του, είχε διαβάσει γραπτή δήλωση των κατηγορουμένων στην...... οποία ανέφεραν ότι ανακαλούν την εντολή προς τους δικηγόρους τους, αρχίζουν αποχή συσσιτίου και σε περίπτωση που το δικαστήριο τους διορίσει νέους συνηγόρους, θα προβούν σε απεργία πείνας.

Συγκεκριμένα στην δήλωση ανέφερε: «το να κρατούνται οι ταυτότητες οδηγεί σε διάχυση ενός κλίματος τρομοκρατίας και στην ποινικοποίηση των οικογενειακών και φιλικών σχέσεων όσων ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη δίκη».

Σε ό,τι αφορά τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι «με τις πρακτικές τους εκθέτουν εμάς και τις οικογένειές μας αλλά και η επιμονή τους καθιστά και τους ίδιους διαρκώς εκτεθειμένους».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μαγνητοφώνησης των πρακτικών της δίκης η Πρόεδρος διάβασε έγγραφο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο απαντούσε στο αίτημα της προέδρου για τήρηση μαγνητοφωνημένων πρακτικών και έλεγε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν γιατί είναι μεγάλο το ύψος της δαπάνης για τον, έτσι κι αλλιώς περιορισμένο προϋπολογισμό του Υπουργείου.

Αυτή η απάντηση εξαγρίωσε το ακροατήριο και οδήγησε σε αντιδράσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι υπέβαλαν εκ νέου αίτημα ανάκλησης.

Στην επανάληψη της συνεδρίασης μία γυναίκα από το ακροατήριο κατήγγειλε ότι βιντεοσκοπείται η δίκη, η πρόεδρος απάντησε ότι δεν έχει υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή της. Την ίδια στιγμή από το ακροατήριο έγινε αντιληπτό μέλος να τραβά φωτογραφίες.

Ακολούθησε «εμπλοκή» στο ακροατήριο μέλη του οποίου επιχείρησαν να αφαιρέσουν το κινητό, ακολούθησε επεισόδιο με φωνές και χειροδικίες μέχρι που  μπήκε μέσα στη δικαστική αίθουσα η δύναμη των ειδικών δυνάμεων που βρίσκονταν απ' έξω.