Επιχορηγείται ο Εφραίμ. Για τα….. κατορθώματά του.

Γράφει ο Λυσίας

Το ότι βρισκόμαστε στην χώρα της παράνοιας, το ξέρουμε πλέον όλοι. Το έχουμε για τα καλά εμπεδώσει.
Όπως και το ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εξουδετερώσει την οποία (ισχνή μας) αντίσταση … τρελαίνοντας μας.
Δεν φθάνει που το ΥΠΕΞ ταΐζει όλες τις τριτοκοσμικές κυβερνήσεις, με φοβερά για το ύψος τους κονδύλια, από αυτή των Σκοπίων και του … Ιράκ,  μέχρι το Αζερμπαϊτζάν, τα ακουμπάνε τώρα νταβατζιλίδικα και στο παπαδαριό.
Την ίδια στιγμή που κόβουν το επίδομα των πολύτεκνων μας.
Που κόβουν τις συντάξεις των γονιών μας και βγάζουν εμάς στην ανεργία. Που καταργούν κεκτημένα, που έχουν αποκτηθεί  με τους  αγώνες και το αίμα, των εργαζομένων. Που ενταφιάζουν την ΥΓΕΙΑ, την ΠΑΙΔΕΙΑ, και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ. Που υπονομεύουν το ΑΥΡΙΟ αυτής της ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΗΣ χώρας … και που οδηγούν τους νέους επιστήμονες, σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ.
Την ίδια λοιπόν στιγμή, ο Παπακωνσταντίνου, κάνοντας την γελοιότητά του σημαία, ΧΟΡΗΓΕΙ με 2.250.000 ευρώ, ΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΟΡΟΥΣ ….
Του … ΄΄φτωχού ΄΄ αυτού όρους των οργίων. Με πρώτη – πρώτη, (ακούστε) την ΜΟΝΗ  ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ. Και τολμώ τον χαρακτηρισμό, γιατί εάν μια έστω Μονή διαφωνούσε με τα επιχειρηματικά καμώματα των ηγεμόνων της Μονής Βατοπεδίου, εάν  ένας μονάχα ηγούμενος, διαφωνούσε με τα οφ σορ κόλπα του Εφραίμ, θα τον είχαν πετάξει έξω, θα τον είχαν κλοτσηδόν στείλει στην Κύπρο, για να  ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ. Αλλά για ποια ιερότητα μιλάμε …. Το βούλωσαν όλοι, φοβούμενοι μην βγάλει ο Εφραίμ στη φορά και τα δικά τους άπλυτα ….
Κύριε και θεέ μου, που μαρτύρησες με τόση βαναυσότητα, από της εποχής σου τους Εφραιμηδες, μπας και αλλάξει κάτι, σ΄ αυτή τη γενικευμένη απανθρωπιά …. Αλλά που, δες πόσοι Πόντιοι Πιλάτοι, σήμερα, ντυμένοι  με τον … μανδύα του Παπακωνσταντίνου, ΣΤΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, τα υποτυπώδη και αναγκαία του, για να τα κάνουν θερμίδες στο ψωμοσάκουλο, του κάθε εκλεκτού τους Εφραιμίσκου. Για να τα κάνουν υλικά αγαθά, σε δόλια όντα, αυτά που θα έπρεπε να στερούνται ( ταγμένοι πίσω από το μαύρο ένδυμα που επέλεξαν )  για να μην υποφέρει ο λαός ….
Αλλά βλέπετε, το σύστημα δεν αλλάζει. Από την αρχή της ανθρώπινης παρουσίας στην γη, οι ισχυροί των διαφόρων … ¨στρατοπέδων ¨ συχνωτίζονται, και αλληλοκαλύπτονται, με τόσο προκλητικό τρόπο, που πια σου φέρνει ανατριχίλα.
Όπως τώρα που ο ¨ στρατοπεδάρχης ¨ της οικονομίας Παπακωνσταντίνου, επιχορηγεί  …  Αγιορείτες ¨στρατοπεδάρχες¨ του μοναχισμού. Προφανώς για να … αγοράσουν , δεύτερο χιτώνα , όταν ο λαός έχει πια καταντήσει να μην έχει ούτε καν ένα.
Δυο εκατομμύρια διακόσιες πενήντα χιλιάδες, πεσκέσι στους ρασοφόρους. Όταν η περιούσια της εκκλησίας αγγίζει το 1,5 τρις ευρω.
Όταν με αυτά τα δυο και πλέον, εκατομμύρια, θα μπορούσαν να  δημιουργηθούν τέσσερις και πέντε μονάδες εντατικής θεραπείας, για να μην ξεψυχάνε οι άνθρωποι στους διαδρόμους ….
Και το ερώτημα κτίσης.
Όταν ο κάθε Παπακωνσταντίνου, με αντιμετωπίζει εμένα, τον απλό πολίτη, με αυτή την χυδαία προκλητικότητα, και μου στερεί το βιός, για να ταΐσει το παπαδαριό, εγώ γιατί να είμαι εντάξει στα φορολογικά μου; και να μην προσπαθήσω να κλέψω, όπως κάνει εκείνος σε μένα ….. ;
Πριν από αυτό όμως να πω κάτι,
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΑΗ ΧΑΣΟΥ
Που λέει και ως « Μήτσος »  ο Λαζόπουλος.
ΛΥΣΙΑΣ