τα σύνορα της ιστορίας

 Ελλην Φορολογούμενος

Είναι γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ίδρυσε το «Μουσείο της Ευρώπης», το οποίο λειτουργεί από το 2006 μέσα στο συγκρότημα κτιρίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ως αφετηρία δε της Ευρωπαϊκής ιστορίας εκλαμβάνουν το 1.000 μ.Χ., εποχή του Καρλομάγνου. Όλα αυτά για να αποκλειστεί προφανώς  και σκοπίμως από τις αδερφές (κυριολεκτικά) ευρωπαϊκές χώρες,  η ελληνική ιστορία και ο ελληνικός πολιτισμός που είναι και Ευρωπαϊκή ιστορία και Ευρωπαϊκός πολιτισμός.
 Η Μάχη αυτή και η νίκη των Ελλήνων είναι η αρχή της ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής συνείδησης και η αρχή της ιστορίας της......... Ευρώπης. Αρκεί να  αναφέρω δύο μαρτυρίες μεγάλων πνευμάτων της Αρχαίας Ελλάδος, που είδαν από τότε την πανευρωπαϊκή σημασία της Μάχης του Μαραθώνα.
Ο γίγαντας της φιλοσοφίας Πλάτων στο διάλογο «Μενέξενος» (239 C-B) γράφει: «Οι Πέρσες κυρίαρχοι της Ασίας και αποσκοπώντας στην υποδούλωση της Ευρώπης, αναχαιτίστηκαν από τα παιδιά αυτής εδώ της χώρας, από τους πατέρες μας…».
Στον ίδιο διάλογο στο κεφ. 240 μιλώντας ο Σωκράτης λέει: «Εγώ μεν λοιπόν λέγω ότι εκείνοι οι άνδρες (οι Μαραθωνομάχοι) είναι πατέρες όχι μόνον των ιδικών μας σωμάτων, αλλά και της ελευθερίας και της ιδικής μας και της ελευθερίας όλων που κατοικούν αυτήν εδώ την ήπειρο» (την Ευρώπη).
 
Τώρα για ένα κωλοφράχτη γίνεται της κακομοίρας , κάθε κόμμα και καημός , κάθε καημός και δάκρυ, και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε Μεχμέτ μου , καλέ μου φίλε .