Ποιές ομάδες στηρίζουν οι πολιτικοί

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν στις αγαπημένες τους ομάδες οι Έλληνες πολιτικοί. Θιασώτες της ρήσης του Μπέρναρντ Σο “ποδόσφαιρο είναι η τέχνη του να γράψεις ιστορία σε 90 λεπτά” δεν κρύβουν τη συγκίνησή τους για τη “στρογγυλή θεά”, επισκέπτονται το γήπεδο ενώ δεν είναι λίγες οι φορές όπου στη Βουλή αναλύουν φάσεις και πειράζουν τους ηττημένους.
Φίλαθλος του Ολυμπιακού είναι ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου αλλά και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμάρας. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είναι ένθερμος υποστηρικτής της ομάδας του Τριφυλλιού. Ορισμένες φορές, μάλιστα, έχει βρεθεί οικογενειακώς στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει αγώνες του Παναθηναϊκού.
Η κυβέρνηση, αν και πράσινη, φαίνεται, ότι έχει αδυναμία στο κόκκινο χρώμα.
Από τους πιστούς φιλάθλους του Ολυμπιακού, με παρουσία στο γήπεδο, όποτε αυτό είναι εφικτό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ από τους πιο τακτικούς στο Καραϊσκάκη και ..........ενημερωμένους για όλες τις εξελίξεις στην ομάδα, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρηγορης Νιώτης και ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης.
Ερυθρόλευκων αισθημάτων και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, καθώς και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Μίμης Ανδρουλάκης, με συχνή παρουσία στις εξέδρες. Πάντως, η πλειοψηφία των Ολυμπιακών στο ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται να πτοεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, που είναι γνωστός φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Εκτός του "κλαμπ των φίλων των "αιωνίων" βρίσκεται η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, που λόγω Νέας Σμύρνης συμπαθεί τον ιστορικό Πανιώνιο.
Στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, γαύροι δηλώνουν ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου και οι βουλευτές, Γιάννης Τραγάκης και Αναστάσιος Νεράντζης, αλλά και ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.
Από την άλλη πλευρά, στο "μέτωπο των Παναθηναϊκών" ανήκουν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, ο Προκόπης Παυλόπουλος και φυσικά ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, που είχε δώσει, μάλιστα, στον μετροπόντικα το όνομα του Σωτήρη Νίνη.
Όσον αφορά στους φίλους της ΑΕΚ στην αξιωματική αντιπολίτευση, τους εκπροσωπεί ο βουλευτής Πάνος Καμμένος.
Το πράσινο κυριαρχεί στο κόκκινο ΚΚΕ, με την Λιάνα Κανέλλη να δείχνει τον δρόμο.
Η βουλευτής, που έχει διατελέσει και υπεύθυνη Τύπου του συλλόγου, είναι από τις πιο γνωστές και μαχητικές φιλάθλους του Παναθηναϊκού, ενώ τους "πράσινους" συμπαθεί και η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Αλέκα Παπαρήγα. Στον ... αστερισμό του Παναθηναϊκού και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας.
"Ντέρμπι αιωνίων" στον ΛΑ.ΟΣ με τον Γιώργο Ανατολάκη να εκπροσωπεί τους Ολυμπιακούς και τον Άδωνη Γεωργιάδη τους Παναθηναϊκούς, αλλά ο πρόεδρος Γιώργος Καρατζαφέρης έχει δηλώσει ότι είναι οπαδός του ιστορικού Απόλλωνα.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, έχει θεαθεί ορισμένες φορές στο γήπεδο της της Νέας Σμύρνης να παρακολουθεί μαζί με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, την ομάδα του, τον Πανιώνιο.
Όσον αφορά στη Δημοκρατική Αριστερά, ο βουλευτής της Γρηγόρης Ψαριανός, είναι από τους πιο γνωστούς φίλους της ΑΕΚ, ενώ έχει διατελέσει και παράγοντάς της σε κρίσιμες στιγμές της ομάδας.
"Πάσα" στην περιφέρεια τώρα, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου εμφανίζεται μια "ισορροπία" μεταξύ των πολιτικών που υποστηρίζουν ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή:
“Τον δικέφαλο του βορρά" υποστηρίζουν οι υπουργοί Έθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος και Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης, Χρύσα Αράπογλου και Εύα Καϊλή (ΠΑΣΟΚ), Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη (ΝΔ), Κυριάκος Βελόπουλος (ΛΑΟΣ), ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φλωρίδης (ΠΑΣΟΚ) και ο πρώην βουλευτής Γρεβενών, Χρήστος Φώλιας.
Στην απέναντι όχθη, των φίλων του Άρη, βρίσκονται ο Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ιωαννίδης και Κώστας Γκιουλέκας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Ρομπόπουλος.
Αρκετές συμπάθειες στον πολιτικό χώρο έχει, όμως και ο Ηρακλής, τον οποίο υποστηρίζουν οι δύο υφυπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας και Γιάννης Μαγκριώτης, ο βουλευτής Φλώρινας (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Λιάνης, αλλά και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου.
Στη Θεσσαλία, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός "ψηφίζει" σταθερά Λάρισα, ενώ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Ζώης, δεν κρύβει την αγάπη του για τον Ολυμπιακό.
Στην Κρήτη, ο βουλευτής της Ν.Δ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ανήκει στο "κλαμπ" των φίλων του Παναθηναϊκού, με τακτική παρουσία στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, ενώ ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, είναι από τους πιο ένθερμους φίλους του ΟΦΗ.