κάνε μία επιτροπή κι εσύ ...μπορείς

 Ελλην Φορολογούμενος

Όπως έλεγε παλαιός πολιτειακός παράγοντας:
 Εάν θέλεις να μην γίνει τίποτα, κάνε μία επιτροπή.
και συμπληρώνω εγώ
 Εάν θέλεις να γίνει αυτό που θέλεις, κάνε μία ανεξάρτητη αρχή που θα προστατεύει τον πολίτη από τις πολιτικές σου!
Και θα βγάλει το αποτέλεσμα που θέλεις  ΚΑΙ θα πληρωθεί κιόλας , η επιτροπή καλά πολύ καλά ! Γιατί να δουλέψει και να βγάλει διαφορετικό αποτέλεσμα που μπορεί να μην αρέσει στην Κυβέρνηση . Άσε καλύτερα ! .
Έτσι λοιπόν για να καταπατήσουμε συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα τι κάνουμε;
Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ! Τα στυλώνουμε ντεμέκ για την αναγραφή του  θρησκεύματος και .............από κει πάνε και οι άλλοι , όλα τα υπόλοιπα ευαίσθητα  σου,  δεδομένα είναι φτερό στον ανεμο!
Αν θέλουμε να σπρώξουμε στην αγορά ,τίποτε εμβόλια ;
Κάνουμε μια Αρχή προστασίας πολιτών από λοιμώξεις !
Αν θες να εξαφανίσεις ένα σκάνδαλο που ταλάνισε την κοινή γνώμη κάνεις μια διακομματική επιτροπή της βουλής  και … ως δια μαγείας όλα μέλι γάλα , το μαχαίρι μπήκε στο κόκαλο, η αλήθεια έλαμψε κλπ. (βλ Βατοπέδι, SIEMENS, ομόλογα , Vodafone υποκλοπές )
Αν θέλεις να επιβάλεις την κατασκευή χωματερών , φτιάξε μια Αρχή για την προστασία της δημόσιας υγείας και καθάρισες.
Υπάρχουν όμως και οι θεσμικά κατοχυρωμένοι παράγοντες που δεν επιδέχονται ούτε αρχής,  ούτε τέλους και για του λόγου το ασφαλές :
Αν θες να κόψεις μισθούς από τους εργαζομένους τα πράγματα είναι απλουστέρα απλά πάρε τηλέφωνο τον…( όχι το κερατά ,όπως έλεγε παλιό cult άσμα) Παναγόπουλο , αυτόν της ΓΣΕΕ.
Αν θες να σπιλώσεις τον απεργιακό αγώνα κάποιων , πάρε τον Μίχαλο  και παρέα με τον SKAI θα το τακτοποιήσουν!
Έτσι γίνονται τα πράγματα τώρα, πολιτισμένα με τις ΜΚΟ μας τις ανεξάρτητες αρχές μας και τους θεσμικούς μας του παράγοντες .