Ενέργειες μειοδοσίας

 Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Για τα Πομακοχώρια της Ξάνθης και της Ροδόπης έχουν γραφτεί κατά καιρούς πολλά.
Μειονότητα που νοιώθουν και το διαλαλούν ότι είναι Έλληνες αγνοούνται από την πολιτεία και αφήνονται θύματα της τουρκικής προπαγάνδας.
Από την ιστοσελίδα www.zagalisa.gr πληροφορούμαστε ότι το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια της ανθελληνικής του πολιτικής (άλλωστε να μη μας διαφεύγει η κατάργηση της «Εθνικής» από το λογότυπό του) καταργεί τη  μοναδική Ελληνική (Ελληνόφωνη) βιβλιοθήκη των Πομακοχωριών της Ξάνθης και της Ροδόπης, η οποία λειτουργεί στο χωριό Μύκη από το 2004, με 7.000 βιβλία.
Πολλοί επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχουν μείνει άφωνοι με το χώρο και τις δράσεις της βιβλιοθήκης, η οποία απασχολεί μόνο μία υπάλληλο και μία καθαρίστρια.
Στα πλαίσια λοιπόν των περικοπών για τους γνωστούς λόγους, το Υπουργείο θεωρεί τη βιβλιοθήκη αυτή δαπανηρή και αποφάσισε το κλείσιμό της.
Οι πολιτικοί μας δεν ενοχλούνται από την διασπάθιση του χρήματος που καθημερινά προβάλλεται χωρίς.......
κανείς από τους υπαίτιους να απολογείται, δεν ενοχλούνται από τις αλόγιστες δαπάνες στις οποίες επιδίδονται νεοφώτιστοι πολιτικοί που από το πουθενά και εκεί που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους ξαφνικά βρέθηκαν πασάδες με υπουργικό θώκο και για να επιδείξουν την αλαζονεία τους και τη ματαιοδοξία τους έσπευσαν να ανακαινίσουν τα γραφεία τους ξοδεύοντας τεράστια ποσά σε βάρος των φορολογουμένων πολιτών.
Εκεί που πρέπει να σταθούν και να συμπαρασταθούν στην πρόοδο και διατήρηση της ελληνικότητας των πομάκων, εκεί βρήκαν να κάνουν περικοπή εξόδων για να κερδίσει ο κρατικός προϋπολογισμός;;
Όλο το ενδιαφέρον και η συμπόνια της πολιτείας πρέπει να εξαντλείται στους κάθε λογής λαθρομετανάστες;
Αλλά τι να πει κανείς για ένα υπουργείο που ενώ καθήκον και έργο του είναι να στηρίζει την ελληνική παιδεία, τιμωρεί τους δασκάλους που πασχίζουν και αναλώνονται γι αυτή, όπως στην περίπτωση της Δασκάλας Χαράς Νικοπούλου που υπηρετούσε στο Μεγάλο Δέρειο.
Αυτά τα προδοτικά σενάρια άραγε δεν τα γνωρίζει κανείς από τους 300 της Βουλής που καθεύδουν τον ύπνο του δικαίου;; Ούτε οι τοπικοί εκλεγμένοι βουλευτές;; Εσείς κύριε Σ.Ξυνίδη που είστε Ξανθιώτης δεν γνωρίζετε τίποτα;
Η μήπως στόχος σας και προορισμός σας είναι να στηρίζετε την Τουρκική προπαγάνδα.
Από τη μια έχουμε την υποβάθμιση των δυνατοτήτων και του ηθικού των Ενόπλων Δυνάμεων, από την άλλη την υποβάθμιση της παιδείας στερώντας τη από κάθε τι ελληνικό, τα τουρκικά πλοία και αεροπλάνα βολτάρουν κατά βούληση στον εθνικό μας χώρο, τι άλλο πρέπει να γίνει για να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο περιορισμού των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της εθνικής μας συνείδησης, ένα προμελετημένο σχέδιο αφελληνισμού της Ελλάδας που επιχειρείται από σας τους ανίκανους πολιτικούς;;;;;